Ристовски за УБ: Притвор за обвинетите кои се на слобода, а ги одолговлекуваат случаите

You must need to login..!

Опис

Заменик-министерот за правда, Оливер Ристовски, зборувајќи за предизвиците во судството , каде што се одолговлекуваат разрешниците на започнати судски случаи, посочи дека надлежниот судија треба да одреди притвор на обвинетите кои ги одолговлекуваат судските случаи, но со цел реформирање на начинот на кој се водат судските постапки, на казна треба да подлежат и професионалнци од други професии кои го овозможуваат тоа.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

16 + one =