Исмаил за УБ: Конечно ослободување од окупаторот и бандата која што 11 години ја имаше окупирано земјата

You must need to login..!

Опис

Владата донесе предлог закон со кој се осудиува целиот процес на лустрација. Со овој закон се предвидува и обесштетување односно компензирање од страна на државата.

За аналитичарот Ѓунер Исмаил, како што вели, процесот на ослободување од окупација е сложен процес и ова го толкувам како чекор на ослободување од окупаторот и бандата која што 11 години ја имаше окупирано земјата.

Можеби чекорот требаше да биде направен порано, но и сега е доволно што е стартувано со таа процедура.

Ќе видиме до кај ќе оди работата, бидејќи окупаторот е се уште жив и пружа отпор.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

2 + one =