НАЈГЛЕДАНИ СОДРЖИНИ

All Videos :  Videos posted

image Погледни видео
3
Деспотовски: Иновациските ваучери се начин за формализирање на соработката помеѓу акадмеската фела и бизнисот

Дамјан Варошлија

октомври 28, 2020

5938

Работата е кретивна онолку колку што ќе направите да биде. Може да практикувате еден традиционален начин на раководење, а тоа е возило, секрет

Погледни видео
image Погледни видео
3
Ризаов: Мора да бидеме прагматични, мудри во политиките за да ги избегнеме последиците од бугарските ставови

Дамјан Варошлија

октомври 28, 2020

6917

-Природно е едно општество да реагира кога е под притисок поради непризнавање на некои идентитески посебности на нацијата. Тоа не е случај сам

Погледни видео
image Погледни видео
1
Владимир Ангелов: Кинотеката чува 14 илјади филмски копии, а подготвена е да зачува и други аудиовизуелни материјали

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 28, 2020

5116

Одбележувајќи го Светскиот ден на аудивизуелното наследство, 27 октомври, Кинотеката на Северна Македонија промовираше ново ДВД-издание со пе

Погледни видео
image Погледни видео
1
Д-р Митов: Конечно медицината се приближи кон превентива

Дамјан Варошлија

октомври 28, 2020

6608

Конечно медицината се приближи кон превентива. Парадигмата само да лекуваме а малку да спречуваме беше многу присутна. Важноста на превенциј

Погледни видео
image Погледни видео
1
Андоновиќ: Отфрлање на руското влијание или обид на Србија со прозападна влада да ги реализира национални интереси?

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 28, 2020

5448

Новиот состав на српската влада ги предизвика аналитичарите да започнат со шпекулации за тоа во која насока се движи Србија и нејзината полит

Погледни видео
image Погледни видео
3
Георгиевски во Скопски агол: Поддршката од граѓаните е клучна за следните локални избори

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 28, 2020

6142

Успешно се реализира хуманитарната акција „Месец на хуманост – Гази Баба се грижи”, која општината за прв пат ја реализира со цел да им помог

Погледни видео
image Погледни видео
2
Клупата на Горан Стефановски е готова, едвај чекам да си дојде во Дебар Маало, вели Игор Стефановски

Дамјан Варошлија

октомври 28, 2020

5597

Клупата на Горан Стефановски е сосема готова! Едвај чекам да си дојде на своето предвидено место и да можеме да си седнуваме на неа со него. Е с

Погледни видео
image Погледни видео
3
Андоновски: ФФМ ги решава крупните проблеми, потребно е поактивно вклучување и на општините

Дамјан Варошлија

октомври 28, 2020

5117

Фудбалската федерација на Македонија го заврши својот дел од договорот, во Тетово официјално пуштен во употреба најмодерниот терен со тревна

Погледни видео
image Погледни видео
2
Таравари: Во Комисијата членуваат луѓе кои од 2017 се назначени а се немаат појавено, ниту учестувано во нејзината работа

Дамјан Варошлија

октомври 28, 2020

6990

Гостивар е меѓу градовите кои што има помал број на активн случаи. Како локална администрација одлучивме да работиме во смени, во денови. Имам

Погледни видео
image Погледни видео
Утрински брифинг 28.10.2020

ТВ

октомври 28, 2020

10937

„Утрински брифинг“ е местото каде секој работен ден од 07:30-10:00 часот, низ динамична програма составена од актуелни информации, анализи и разг

Погледни видео
image Погледни видео
6
Симоновски: Сметам дека ќе изнајдеме добро решение и за пожарникарите и за градот

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

5337

Скопските пожарникари вчера одржаа предупредувачки протест во кругот на противпожарната бригада во Автокоманда, со барање во платата за окт

Погледни видео
image Погледни видео
6
Ангел Димитров: Не може приватниот сектор да трпи затоа што јавниот сектор не си ги плаќа обврските

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

5937

Нашата текстилна индустрија, а особено производството на облека која зазема 92% од вкупнот текстилно производство во Македонија од 2010 има еден

Погледни видео
image Погледни видео
3
Деспотовски: Иновациските ваучери се начин за формализирање на соработката помеѓу акадмеската фела и бизнисот

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

5938

Работата е кретивна онолку колку што ќе направите да биде. Може да практикувате еден традиционален начин на раководење, а тоа е возило, секрет

Погледни видео
image Погледни видео
3
Ризаов: Мора да бидеме прагматични, мудри во политиките за да ги избегнеме последиците од бугарските ставови

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

6917

-Природно е едно општество да реагира кога е под притисок поради непризнавање на некои идентитески посебности на нацијата. Тоа не е случај сам

Погледни видео
image Погледни видео
1
Владимир Ангелов: Кинотеката чува 14 илјади филмски копии, а подготвена е да зачува и други аудиовизуелни материјали

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 27, 2020

5116

Одбележувајќи го Светскиот ден на аудивизуелното наследство, 27 октомври, Кинотеката на Северна Македонија промовираше ново ДВД-издание со пе

Погледни видео
image Погледни видео
1
Д-р Митов: Конечно медицината се приближи кон превентива

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

6608

Конечно медицината се приближи кон превентива. Парадигмата само да лекуваме а малку да спречуваме беше многу присутна. Важноста на превенциј

Погледни видео
image Погледни видео
1
Андоновиќ: Отфрлање на руското влијание или обид на Србија со прозападна влада да ги реализира национални интереси?

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 27, 2020

5448

Новиот состав на српската влада ги предизвика аналитичарите да започнат со шпекулации за тоа во која насока се движи Србија и нејзината полит

Погледни видео
image Погледни видео
3
Георгиевски во Скопски агол: Поддршката од граѓаните е клучна за следните локални избори

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 27, 2020

6142

Успешно се реализира хуманитарната акција „Месец на хуманост – Гази Баба се грижи”, која општината за прв пат ја реализира со цел да им помог

Погледни видео
image Погледни видео
2
Клупата на Горан Стефановски е готова, едвај чекам да си дојде во Дебар Маало, вели Игор Стефановски

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

5597

Клупата на Горан Стефановски е сосема готова! Едвај чекам да си дојде на своето предвидено место и да можеме да си седнуваме на неа со него. Е с

Погледни видео
image Погледни видео
3
Андоновски: ФФМ ги решава крупните проблеми, потребно е поактивно вклучување и на општините

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

5117

Фудбалската федерација на Македонија го заврши својот дел од договорот, во Тетово официјално пуштен во употреба најмодерниот терен со тревна

Погледни видео
image Погледни видео
2
Таравари: Во Комисијата членуваат луѓе кои од 2017 се назначени а се немаат појавено, ниту учестувано во нејзината работа

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

6990

Гостивар е меѓу градовите кои што има помал број на активн случаи. Како локална администрација одлучивме да работиме во смени, во денови. Имам

Погледни видео
image Погледни видео
Утрински брифинг 28.10.2020

ТВ

октомври 27, 2020

10937

„Утрински брифинг“ е местото каде секој работен ден од 07:30-10:00 часот, низ динамична програма составена од актуелни информации, анализи и разг

Погледни видео
image Погледни видео
6
Симоновски: Сметам дека ќе изнајдеме добро решение и за пожарникарите и за градот

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

5337

Скопските пожарникари вчера одржаа предупредувачки протест во кругот на противпожарната бригада во Автокоманда, со барање во платата за окт

Погледни видео
image Погледни видео
6
Ангел Димитров: Не може приватниот сектор да трпи затоа што јавниот сектор не си ги плаќа обврските

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

5937

Нашата текстилна индустрија, а особено производството на облека која зазема 92% од вкупнот текстилно производство во Македонија од 2010 има еден

Погледни видео
image Погледни видео
9
Мирослав Јовановиќ: „Чиста 5Г мрежа“ – безбедносен асет надополнет со драматична брзина и големи придобивки

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

6330

Република Северна Македонија и САД потпишаа меморандум за разбирање за безбедност на 5Г технологии. Со потпишувањето на овој документ земјат

Погледни видео
image Погледни видео
5
Андоновиќ: Рестрективните мерки против Ковид- тест за трпението на луѓето во светот

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 27, 2020

4696

Расатечкиот број на заразени и починати лица во вториот бран на ковид – 19 во светот ги принуди државите низ сите континенти да започнат со в

Погледни видео
image Погледни видео
7
Марија Савовска: Жените треба да стекнат доверба во себе и во институцииите за да се застапуваат за своите потреби

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 27, 2020

3751

Жените во руралните средини се исклучени од граѓанското учество, економското учество, а соочени се и со социјална изолација. Тие се во фокусот

Погледни видео
image Погледни видео
3
Д-р Балевски: Единствена вакцина во моментов е почитување на мерките за справување со КОВИД-19

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

6453

-Во охридската болница сите капацитети се исполнети. Одделенијата се преадаптирани. Во од правиме реорганизација, и сме во состојба да примим

Погледни видео
image Погледни видео
7
Во Скопје се одржува фестивал на грчка храна

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 27, 2020

5153

На 24 октомври во Скопје започна фестивал на грчка храна, под мотото „Недела на грчки вкусови, квалитет што можете да си го дозволите“. Станува

Погледни видео
image Погледни видео
4
Кој е најдобриот Ф1 возач на сите времиња – спортскиот новинар Арсов во УБ

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

3053

Неблагодарно е да се дебатира кој е најдобар во Ф1. Во другите спортови тоа и би можело да се отвори како дебата, но во Ф1 е малку поинаку. Се рабо

Погледни видео
image Погледни видео
4
Петковски од Ајде Македонија: Ме радува што кај граѓаните има интерес да донираат и да помогнат онаму каде што е напотребно

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

3440

Ајде Македонија – Сите сити е граѓанска мрежа, која започна во 2011 година, кога различни граѓански организации низ Македонија се обединија з

Погледни видео
image Погледни видео
6
Долг пат за изводи од матичните книги – гостин во УБ, портпаролка на Управата за водење матични книги, Битровска

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

5166

Голем број документи на документи кои се потребни за многу работи (извод од матична книга на родените, умрените, венчаница). Документи кои пора

Погледни видео
image Погледни видео
6
Сашко Коцев: Актерската мајсторија во краткиот филм е да знаеме каква приказна правиме

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 27, 2020

6872

Актерот Сашко Коцев за главната улога во краткиот филм „Налепница“ ја доби наградата за најдобар актер на фестивалот „Social World Film Festival“, кој

Погледни видео
image Погледни видео
3
Ралев: Погром на архитектурата во Македонија, чувари на јавниот интерес треба да бидат планерите, проектантите но и општините и градовите

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

6761

-Имаме една многу кратка историја на архитектонско творење, почнувајќи од фактот дека првата школа е 1949. Првите архитекти излезени од таа школ

Погледни видео
image Погледни видео
4
ЈСП пушти во сообраќај дополнителни 50 автобуси

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 27, 2020

5314

Откако минатата недела Владата донесе одлука автобусите на ЈСП Скопје да сообраќаат со половина од капацитетот, со цел да се спречи ширење на

Погледни видео
image Погледни видео
4
Спасовски: Полицијата ќе интервенира на секоја пријава или допрен глас за кршење на антиковид мерките

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

8035

-Имавме седница на главниот кризен штаб и се уште немаме нови препораки кои подразбираат порадикални мерки. Но ништо не се исклучува, изјави з

Погледни видео
image Погледни видео
2
Андоновиќ: Различните позиции околу геостратешките интереси причина за ескалација на односите меѓу Франција и Турција

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 27, 2020

3654

Турција ја обвини Европа за плашење на муслиманите поистоветувајќи ги со она што на Евреите им се случуваше во 20 век, изјавуваат турските офиц

Погледни видео
image Погледни видео
3
Ајдини: Поврзаноста на одредени политичари со евентуални судења во Меѓународниот суд – во центарот на вниманието во Косово

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

1173

Состојбата со КОВИД-19 во Косово, изненадувачки, не ескалира. Има предупредувања дека се очекува бранот што ја зафаќа Европа да го зафати и Косо

Погледни видео
image Погледни видео
4
Ќумбев: ФФМ да иницира вклучување на ВАР технологијата во домашниот фудбал

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

5253

Користењето на ВАР технологијата во Македонија. За предностите и недостатоците во Утрински брифинг говореше поранешниот репрезентативец на

Погледни видео
image Погледни видео
2
Орданоски: Импресивните бројки од крајот на првата сезона направија „притисок“ втората сезона на Утрински брифинг да трае подолго

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

7609

– Бројките кои што ги сумиравме на крајот од првата сезона на Утрински брифинг се импресивни. Имавме еден „притисок “ програмата да трае п

Погледни видео
image Погледни видео
🎥📞 Ставовите на Мицкоски, случајот Боговиње, кривични за газдите „ескиватори“, активација на метлата во СДСМ – разговор со премиерот Спасовски

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

293

Разговор во Утрински брифинг со премиерот на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски Мицковски најавува можни избори наесен -Изборит

Погледни видео
image Погледни видео
🎥 Андоновиќ: Руската паравојска „ Вагнер Група“ го руши Лукашенко!

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 27, 2020

11441

Вагнер групата беше ангажирана во Сирија, Судан, Венецуела и Украина, каде се бореше за руските државни интереси но никогаш не беше сметана ка

Погледни видео
image Погледни видео
🎥 Николова од ДКСК: Комисијата нотира слабости во законите но и даде препораки како работењето на ДКСК да биде поефикасно

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

11435

Надлежноста за следење на изборите не е нешто ново за ДКСК, но со новиот закон надлежностие се многу зголемени, со рокови околу евентуални при

Погледни видео
image Погледни видео
🎥📞 Стојанова: Строги здравствени протоколи на овогодинешното „Охридско лето“

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

11217

Настапите на уметниците ќе се одржуваат на Античкиот театар, предворјето на Св.Софија и Долни Сарај под строги здравствени протоколи. Огранич

Погледни видео
image Погледни видео
Следува период на исклучително топло време, но и дожд, грмежи и ветер – Славчо со деталите

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

539

Денес времето во нашата држава ќе биде сончево и понатаму МНОГУ ТОПЛО со мала до умерена локална облачност. Ќе дува слаб до умерен ветер од сев

Погледни видео
image Погледни видео
🎥 ЕУ за аграрот многу, Северна Македонија одвај користи 50 насто

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

11420

Завршуваме недела во која ќе се заврши еден голе и значен прокет што на одреден начин е тест за македонските капацитетит и институционални и о

Погледни видео
image Погледни видео
🎥 Туристичките работници се уште очекуваат реакција од Владата, по вчерашниот мирен протест

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 27, 2020

549

Ана Марија Алексова, еден од организаторите на вчерашниот мирен протест на туристичките работници, денеска во Утрински брифинг ги објасни ба

Погледни видео
image Погледни видео
🎥📞 Кој ќе го има последниот збор за Универзална – Гостин во УБ Никола Наумовски, шеф на кабинетот на градоначалникот Шилегов

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

11493

-Сегашната „бука“ во јавноста, односно учеството на јавноста во овој процес е нешто што досега сме го немале иако многу слични објекти и згра

Погледни видео
image Погледни видео
🎥 Андоновиќ: Ѓукановиќ ги обвини Москва и Белград дека ја користат СПЦ како последен адут за остварување на руското влијание на Балканот

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 27, 2020

10942

И покрај најавите , Црна гора не треба да размислува за одлагање на изборите, изјави црногорскиот претсдател Мило Ѓукановиќ . Оваа изјава Ѓука

Погледни видео
image Погледни видео
9
🎥 Пеце Суперхикс: Поради константен, испланиран и стратешки увоз на шунд и кич ни се случува она што ни се случува – нашите артисти да не бидат презентирани преку медиумите

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

11344

„Ние како држава назадуваме последнава декада а причината е едноставна – има еден магичен круг образование – медиуми – национален се

Погледни видео
image Погледни видео
🎥📞 Започнува со снимање долгометражниот филм, психолошката драма „Преекспонирано“

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

10255

Режисерката Елеонора Венинова на крајот на неделава во Скопје и во Охрид ќе почне да го снима својот прв долгометражен филм „Преекспонирано

Погледни видео
image Погледни видео
7
🎥📞 Д-р Артан Лимани: Нема издржлив економски развој се додека не направиме нешто да го подобриме целокупниот образовен систем

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

11009

Нашиот политички систем потпадна под политичко влијание во деведесетитте и со тоа застана како и сите елементи во нашето општество. Нема да и

Погледни видео
image Погледни видео
5
🎥 МОН: Децата ќе бидат побезбедни во училиште, отколку во парковите и дискотеките

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

11229

Како последица на кризата предизвикана од вирусот Ковид 19, учениците од март до јуни наставата ја следеа од дома. Дали на ваков начин ќе се одв

Погледни видео
image Погледни видео
3
🎥 Д-р Митов препорачува: Кризата е и можност за промена на подобро

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

11271

-Масното ткиво кога го гледаме од надвор, значи дека стасало до точка кога веќе сите внатрешни простори и резерви телото ги исполнило, што знач

Погледни видео
image Погледни видео
8
🎥📞Голем чин на културолошка интеграција -Портрет на Блаже Конески во грчкото списание „Карта“

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

11202

Грчкото месечно електронско списание за литература „Карта“ објави феноменален портрет на Блаже Конески насловен „Житија на Блаже Конески

Погледни видео
image Погледни видео
9
Петрески за УБ: 3/4 од вработените и компаниите се погодени од кризата – 2021 година ревитализација, 2022 нормални текови на економски раст

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

10690

Во изминатиов пероиод имавме доволна хетерогена онлајн анкета од која што можат да се извлечат заклучоци за тоа какви се економските ефекти в

Погледни видео
image Погледни видео
6
🎥📞Информираност во едно демократско општество и она што значи бизнис во медиуми

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

10468

Со новата уредба на владата издејствувавме да нема отпуштања, да се вратат платите на ниво од пред кризата и третиот елемент е да покажеме едк

Погледни видео
image Погледни видео
2
🎥 Андоновиќ: По трговијата и пандемијата, Хонгконг следна причина за студена војна меѓу САД и Кина

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 27, 2020

10220

Кина и САД се наоѓаат на раб на нова студена војна, американската администрација најави дека ќе воведе санкции против Кина доколку Пекинг одл

Погледни видео
image Погледни видео
4
🎥📞Скерлев: Обединетото кралство стана разединето – Англија ги олабавува мерките, Шкотска и Велс не!

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

10135

Според податоците 36.654 лица починале од КОВИД-19 во Британија. Но статистичарите не се согласуваат и велат дека таа бројка е над 50.000. Велика Брит

Погледни видео
image Погледни видео
3
Катерина Василевска: Бергамо ги почитува мерките, бројките почнаа да опаѓаат

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

8009

Бергамо беше еден од градовите кои шттро беше најпогоден. На улиците сега нема никој, мерките се строги. Ограничено е движењето. Атмосферата с

Погледни видео
image Погледни видео
🎥📞Славчо најавува продор на потопол воздух од југ, температурите до 27 °C

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

305

Во текот на денешниот ден, под влијание на потопла воздушна маса од југ времето во државава ќе биде сончево и релативно топло со мала до умерен

Погледни видео
image Погледни видео
4
🎥 📞„Готви со Бранко“ – да се храниме здраво, да се пие многу вода и да не се конзумира претежно тешка храна

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

144

Времето кое го трошиме на социјалните медиуми може да го искористиме на начинот на кој што го правам јас. Овој период на КОВИД-19 да бидам искре

Погледни видео