WORLD’D BIGGEST

POWERFULL VIDEO THEME

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting

industry. Lorem Ipsum has been .

BUY THIS THEME

BETUBE IS A WORLD’S BIGGEST

BOOST YOUR VIDEO WEBSITE

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting

industry. Lorem Ipsum has been .

BUY THIS THEME

Ви препорачуваме

НАЈГЛЕДАНИ СОДРЖИНИ

All Videos :  Videos posted

image Погледни видео
1
Старова Ќерими: Годинава ќе се реновира спомен куќата на Лазар Личеноски

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 15, 2021

6144

Спомен куќата „Музеј на Лазар Личеноски“ е еден од најважните проекти на Националната галерија на Република Северна Македонија и годинава т

Погледни видео
image Погледни видео
2
Првиот човек на Агенцијата за филм, Лазаревски: Нема да се дозволи филмските работници да останат без работа

Дамјан Варошлија

јануари 15, 2021

6784

Формула за исплата на плати на вработените се пронајде преку Министерството за Култура и УЈП, но во делот на конкурсите, затоа што недостасува

Погледни видео
image Погледни видео
3
Како се гради маркетинг агенција со светски успех во Македонија, разговор со Молеровиќ, основач на маркетинг-агенцијата LeanSEM

Дамјан Варошлија

јануари 15, 2021

7029

Ненад Молеровиќ е Македонец кој се враќа од Америка каде што работел како дигитал маркетинг-директор во повеќе компании, меѓу кои и UpWork. Таму ј

Погледни видео
image Погледни видео
4
Како до консолидација и редефинирање на фискалната позиција на државата, разговор со проф. Треновски

Дамјан Варошлија

јануари 15, 2021

6935

Неопходно ќе биде да се воведе корона данок, по примерот на воениот данок од 2001 година и радикално да се реструктуира стопанството, но и образо

Погледни видео
image Погледни видео
3
Пандемијата ги одложи културните настани во социјалниот центар „Дуња“

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 15, 2021

6758

Единствениот социјалниот центар во Македонија „Дуња“ кој постои од 2016 година, поради глобалната пандемија предизвикана од коронавирусот, г

Погледни видео
image Погледни видео
4
Проф. Тодороска: Најавената квази реформа во образованието е обезличување на македонскиот народ

Дамјан Варошлија

јануари 15, 2021

7025

По официјалното промoвирање на Концепцијата за основно образование од Министерството за образование и наука, дел од научниот и професорски к

Погледни видео
image Погледни видео
2
Андоновиќ: Кина ја саботира истрагата на СЗО во Вухан – втората година од пандемијата ќе биде потешка

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 15, 2021

6154

По речиси година дена Тимот на лекари од СЗО конечно доби дозвола да пристигне во Вухан каде ќе имаат еден месец да утврдат како настанала и ка

Погледни видео
image Погледни видео
3
Славчо Попоски: Викендов сончево и многу студено време

Дамјан Варошлија

јануари 15, 2021

93

Денес времето во Македонија ќе биде сончево и студено со мала до умерена локална облачност. Ќе дува слаб до умерен ветер од северен и од северо

Погледни видео
image Погледни видео
Утрински брифинг 15.01.2021

ТВ

јануари 15, 2021

10548

„Утрински брифинг“ е местото каде секој работен ден од 07:30-10:00 часот, низ динамична програма составена од актуелни информации, анализи и разг

Погледни видео
image Погледни видео
3
Велковска од Охрид SOS: Ние сме земја на демагогија – на терен гледаме корупција, криминал, а институциите ништо не преземаат

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7212

Институциите добија нов извештај од УНЕСКО за состојбата во Охрид, со што останува неизвесно дали регионот ќе биде впишан на листата на светс

Погледни видео
image Погледни видео
1
Разговор со Сара Миленковска за акцијата Сподели авторка

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6473

Идејата на иницијативата „Сподели авторка“ е да се најде начин како да се обезбеди феминистичка литература и да се приближи женското творше

Погледни видео
image Погледни видео
3
Бабовски: Граѓаните јадат безбедно овошје и зеленчук

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7074

Целиот процес на работа се одвива нормално. Увозот и извозот на прехранбени продукти се одвива тековно, секако како што налага ситуацијата. Не

Погледни видео
image Погледни видео
4
Како до правилна распределба на парите од државната помош, разговор со финасискиот консултант Гацов

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6659

Барањето парите од петтиот пакет мерки на владата да легнуваат на сметките на работниците има социјална димензија и е со цел да се избегне бро

Погледни видео
image Погледни видео
2
Банка за храна Македонија: Огромни количини употреблива храна завршува на депониите

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6170

Граѓанската организација „Банка за хранаМакедонија“ веќе десет години се обидува да направи конекција помеѓу храната што се фрла од една ст

Погледни видео
image Погледни видео
7
Ристовски: СДС и ДПНЕ имаат иста политичка матрица што не познава владеење на правото

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7764

На политичката сцена се бориме. Интегра чекори во втората година, ги поминавме детските болести, грабиме напред, раководството е освежено, изј

Погледни видео
image Погледни видео
9
Шевченко: Имаме јуниори тенисери кои покажуваат дека се врвни во Европа

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7481

Тенисот е индивидуален спорт каде блискиот контакт е одалечен. Како федерација успеавме со пишување на одредени протоколи и уште од средиант

Погледни видео
image Погледни видео
Разговор со Калиа Димитрова за Медуза.мк – единствениот феминистички портал во земјава

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

7290

Единствениот феминистички портал во земјава, Медуза. мк одбележува двегодишнина од своето работење, а уредничката Калиа Димитрова вели дека

Погледни видео
image Погледни видео
1
Старова Ќерими: Годинава ќе се реновира спомен куќата на Лазар Личеноски

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6144

Спомен куќата „Музеј на Лазар Личеноски“ е еден од најважните проекти на Националната галерија на Република Северна Македонија и годинава т

Погледни видео
image Погледни видео
2
Првиот човек на Агенцијата за филм, Лазаревски: Нема да се дозволи филмските работници да останат без работа

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6784

Формула за исплата на плати на вработените се пронајде преку Министерството за Култура и УЈП, но во делот на конкурсите, затоа што недостасува

Погледни видео
image Погледни видео
3
Како се гради маркетинг агенција со светски успех во Македонија, разговор со Молеровиќ, основач на маркетинг-агенцијата LeanSEM

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7029

Ненад Молеровиќ е Македонец кој се враќа од Америка каде што работел како дигитал маркетинг-директор во повеќе компании, меѓу кои и UpWork. Таму ј

Погледни видео
image Погледни видео
4
Како до консолидација и редефинирање на фискалната позиција на државата, разговор со проф. Треновски

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6935

Неопходно ќе биде да се воведе корона данок, по примерот на воениот данок од 2001 година и радикално да се реструктуира стопанството, но и образо

Погледни видео
image Погледни видео
3
Пандемијата ги одложи културните настани во социјалниот центар „Дуња“

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6758

Единствениот социјалниот центар во Македонија „Дуња“ кој постои од 2016 година, поради глобалната пандемија предизвикана од коронавирусот, г

Погледни видео
image Погледни видео
4
Проф. Тодороска: Најавената квази реформа во образованието е обезличување на македонскиот народ

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7025

По официјалното промoвирање на Концепцијата за основно образование од Министерството за образование и наука, дел од научниот и професорски к

Погледни видео
image Погледни видео
2
Андоновиќ: Кина ја саботира истрагата на СЗО во Вухан – втората година од пандемијата ќе биде потешка

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6154

По речиси година дена Тимот на лекари од СЗО конечно доби дозвола да пристигне во Вухан каде ќе имаат еден месец да утврдат како настанала и ка

Погледни видео
image Погледни видео
3
Славчо Попоски: Викендов сончево и многу студено време

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

93

Денес времето во Македонија ќе биде сончево и студено со мала до умерена локална облачност. Ќе дува слаб до умерен ветер од северен и од северо

Погледни видео
image Погледни видео
Утрински брифинг 15.01.2021

ТВ

јануари 14, 2021

10548

„Утрински брифинг“ е местото каде секој работен ден од 07:30-10:00 часот, низ динамична програма составена од актуелни информации, анализи и разг

Погледни видео
image Погледни видео
3
Велковска од Охрид SOS: Ние сме земја на демагогија – на терен гледаме корупција, криминал, а институциите ништо не преземаат

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7212

Институциите добија нов извештај од УНЕСКО за состојбата во Охрид, со што останува неизвесно дали регионот ќе биде впишан на листата на светс

Погледни видео
image Погледни видео
1
Разговор со Сара Миленковска за акцијата Сподели авторка

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6473

Идејата на иницијативата „Сподели авторка“ е да се најде начин како да се обезбеди феминистичка литература и да се приближи женското творше

Погледни видео
image Погледни видео
3
Бабовски: Граѓаните јадат безбедно овошје и зеленчук

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7074

Целиот процес на работа се одвива нормално. Увозот и извозот на прехранбени продукти се одвива тековно, секако како што налага ситуацијата. Не

Погледни видео
image Погледни видео
4
Како до правилна распределба на парите од државната помош, разговор со финасискиот консултант Гацов

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6659

Барањето парите од петтиот пакет мерки на владата да легнуваат на сметките на работниците има социјална димензија и е со цел да се избегне бро

Погледни видео
image Погледни видео
2
Банка за храна Македонија: Огромни количини употреблива храна завршува на депониите

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6170

Граѓанската организација „Банка за хранаМакедонија“ веќе десет години се обидува да направи конекција помеѓу храната што се фрла од една ст

Погледни видео
image Погледни видео
2
Андоновиќ: Еден мандат , две отповикувања

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6117

Доналд Трамп стана првиот американски претседател во историјата на државата против кого двапати во еден мандат е спроведен процес на импичме

Погледни видео
image Погледни видео
4
Дарувај Крв – мобилна апликација за сите крводарители, разговор со Александар Богданоски

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6055

„Да спасиме живот, да донираме крв! Преземи ја ДарувајКрв денес!“ е мотото на развивачите на новата мобилна апликација „ДарувајКрв“. Аплика

Погледни видео
image Погледни видео
4
Марјан Колев за УБ: Оној кој ќе се концентрира на играта и ги има сите играчи на располагање е фаворит за добар успех

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6511

Заморот од патот ќе има влијание врз играта, но сите се во иста кондиција, играчите се спремни. Познавајќи го ракометот и големите натпреварув

Погледни видео
image Погледни видео
2
Градоначалникот на Вевчани за УБ: Апелирам политичките копја да не се кршат преку Вевчани

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6967

Со карневалски маски и маски за заштита од ковид-19 и под силно полициски обезбедување во тензична атмосфера дел до Василичарите продефилираа

Погледни видео
image Погледни видео
3
Славчо најавува многу студено време – температурите и под -15 степени

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

268

Времето денес во Македонија во претпладневните часови ќе биде сончево со умерена локална облачност, додека во попладневните и во вечерните ч

Погледни видео
image Погледни видео
5
Проф. Трајковски: Оптимист сум – четвртиот пик нема да ја има силината на претходниот, поминавме околу 89 до 90% од пандемијата

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7048

До пред 4-5 дена намалувањето на епидемијата одеше регуларно со постојано намалуање на двните бројки. Но во последните 3-4 дена забележуваме изв

Погледни видео
image Погледни видео
2
Сара Климоска: Нема формула за успешна улога, но она што е неминовно е многу работа и посветеност

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6731

Македонската актерка Сара Климоска е избрана меѓу 10-те најдобри актерски таленти во Европа за годинава на 71. Берлинале и ќе ја добие наградата

Погледни видео
image Погледни видео
1
За фашизмот на Каракачанов и делбите во Македонија како и потребата од реакција на Пендаровски, разговор со проф. Славески

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7300

Професорот Бучковски нема причина да не го сакаме. Проблемот е што се гледа дека државата нема систематски пристап кон прашањето со Бугарија.

Погледни видео
image Погледни видео
Улогата на исхраната, внесувањето на витамини и причините за падот на новоинфицирани со Ковид-19 – разговор со Д-р Митов

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7128

Бројките кај нас паѓаат заради две причини. Првата е дека имаме значителен дел од популацијата кој бил зарзен, прележал и создал имунитет. Ако

Погледни видео
image Погледни видео
1
Рецепт од нутриционистката Цвета Динева за зголемување на имунитетот во борба против Ковид-19

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6885

Нутриционистката Цвета Динева денеска во Утрински брифинг зборуваше за придобивките од здравата храна во борбата против Ковид-19 пандемијата

Погледни видео
image Погледни видео
2
Андоновиќ: САД се подготвуваат во исто време за инагурација на нов и за импичмент на стариот претседател

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6757

За прв пат во историјата САД се сочуваат со подготовка за инагурација на нов претседател и за отповикување на стариот И покрај не давањето на

Погледни видео
image Погледни видео
2
Д-р Сотирова – Бухова: Одлично се справивме со новонастанатата ситуација, но нема простор за опуштање – мерките мора да се почитуват

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7042

Почитување на протоколите и мерките кои ги препорача комисијата носи и покажува ефект. Но јас сѐ уште не сакам и не можам да кажам дека имаме т

Погледни видео
image Погледни видео
4
Секуловски: Амбициите на Брегалница се влез во Првата лига, каде чекор по чекор до значајна улога во шампионатот

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6879

Брегалница под водство на шефот на стручниот штаб, Марјан Секуловски ги започна подготовките за пролетниот дел од сезоната во Втората лига –

Погледни видео
image Погледни видео
3
Деркоски: Се надевам дека ќе дојдеме во ситуација стриктно професионалци да ја водат ДИК

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6780

Можам да кажам, а во исто време да им се заблагодарам на колегите за одличната соработка, иако бевме состав од различна политичка провиниенциј

Погледни видео
image Погледни видео
1
Славчо најавува: Од денеска очекувајте снег и минусни температури

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6141

Денес времето во државава ќе биде променливо облачно со умерен, долж Повардарието повремено засилен ветер од северен и од северозападен прав

Погледни видео
image Погледни видео
3
Градежната сезона не запре и во зима – се реконструира бул. „Босна и Херцеговина“

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6732

Скопски агол со слика од Бул. „Босна и Херцеговина“, кој е во втората фаза од својата изградба. Портпаролот на Град Скопје Ваљон Салиху со пов

Погледни видео
image Погледни видео
2
Суштинско е да имунизираме население, не е суштинско да се тркаме кој попрво ќе стигне до вакцините – борбата со вирусот не е да се вакцинираат 10 или 100 луѓе, туку 40 до 60% од населението

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7075

Говорејќи за вакцинацијата, за Утрински брифинг заменикот министерот за здравство д-р Илир Хасани изјави дека дека се работи за една „дива тр

Погледни видео
image Погледни видео
3
Хасани: Заедно со Филипче даваме максимални напори – не сме најдобри во светот, но сигурно дека сме многу добри во регионот

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7276

Можеби се очекува од мене да кажам дека состојбата во здравствениот систем е многу добра. Геенрално ние се бориме, тоа е најважно. Заедно со ми

Погледни видео
image Погледни видео
3
Пачкова: Историска шанса е парламентарците да ги вклучат самохраните мајки во новиот закон за спречување на семејно насилство

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6149

Не се доволно разбрани самохраните родители при доделувањето на еднократна помош како делод мерките за справување со последиците од пандеми

Погледни видео
image Погледни видео
2
САД после Трамп, санацијата на раните од американскиот популизам – процес кој ќе трае

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7064

Она што требаше да изгледа како нормална транзиција на власта во САД изгледа дека не е. Гледајќи ги и читајќи ги светските медиуми се заклучув

Погледни видео
image Погледни видео
1
Андоновиќ: Републиканците одбија, демократите сами ќе гласаат за импичмент на Трамп

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6762

Републиканците во Претставничкиот дом го блокираа барањето на демократите за итна расправа околу прогласување на импичмент на престедатело

Погледни видео
image Погледни видео
3
Богоевски: Последните вести што ги имаме се дека Олимпијадата во Токио сигурно ќе се одржи

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6792

Секојдневно сме во контакт со Меѓународниот олимписки комитет и последните вести што ги имаме се дека Олимпијадата сигурно ќе се одржи. Она ш

Погледни видео
image Погледни видео
1
Димитров-Чурино стана специјален претставник за традиционалното борење во Оман

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6383

Македонскиот борец и тренер кој работи во Оман, битолчанецот Ристо Димитров – Чурино, за Божик доби престижно признание, тој е избран за специ

Погледни видео
image Погледни видео
1
Галевски: МКЦ беше и остана единствена институција која се занимава со производство и дистрибуција на култура

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6934

„Драг МКЦ“ е насловен специјалниот повик на Младински културен центар (МКЦ) до пошироката јавност, соработниците и сите поединци кои имаат н

Погледни видео
image Погледни видео
2
Славчо најавува студена воздушна маса која се спушта од Арктикот – температурите ќе одат и под -15 степени

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

476

Денес времето во Македонија ќе биде променливо облачно и постудено со услови за локални и послаби врнежи од дожд, додека на планините ќе има с

Погледни видео
image Погледни видео
2
Лагите и манипулациите на Трамповиот популизам

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7181

Бидејќи ние го прележавме тој „вирус“ пред 3-4 години, нам ни се чини дека се ова што го гледаме во САД е логична последица на тоа како владееше

Погледни видео
image Погледни видео
Нела Витошевиќ: Театарот допрва ќе се соочува со променетата реалност

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7007

Независниот театар „Вондерленд“ и режисерката Нела Витошевиќ истражувајќи го она што се случува денес ги направија едночинките „Дневна до

Погледни видео
image Погледни видео
1
Стефановски: Во овој асиметричен спор притисокот треба да дојде од Брисел – да се убеди Софија колкава штета се прави на самата ЕУ

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7115

Очигледно е дека некакви преговори и договори има и покрај тоа што од нашата македонска страна слушаме малку какакафонична дискусија – одр

Погледни видео
image Погледни видео
2
Андоновиќ: СЗО влегува во Вухан, Грција на туристите ќе им бара Ковид пасоши?

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6143

Тимот на светската Здравствена организација на 14 јануари конечно ќе има можност да влезе во Вухан, кинески град од каде пред околу година дена

Погледни видео
image Погледни видео
3
Како да се стави крај на бруталноста во наплаќањето на застарените долгови, разговор со Самка Ибраимоски

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7094

Јас не измислувам ништо ново. Јас сум „социјален“ пратеник. Лидер сум на сиромашна партија и мора да ги штитам интересите на таа категорија н

Погледни видео
image Погледни видео
1
Д-р. Чибишев од Токсикологија: На клиниката мора да има обезбедување поради честите инциденти

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6891

Условите за работа во Клиниката за Токсикологија се приспособени за работа во време на пандемија. За време на Новогодишните и Божиќните празн

Погледни видео
image Погледни видео
2
Барлаковски: Прогресивната интелектуална елита во Бугарија е загушена од „романтичните“ изјави на луѓе кои држат радикални ставови

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7024

За среќа во Бугарија има голем број на интелектуалци кои ја притискаат Бугарија да биде пофлексибилна со Македонија и да се откаже од ветото к

Погледни видео
image Погледни видео
2
Терзиевска: Женската одбојкарска репрезентација работи напорно и се надеваме на успеси

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6628

Младата женска одбојкарска репрезентација на Македонија за одбојкарки до 19 години, под водство на селекторот Ненад Михајловиќ ги продолжува

Погледни видео
image Погледни видео
1
Случувањата со „Глобал“ ја покажуваат неопходноста од дописниците од внатрешноста, разговор со Сузана Мицева

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6800

Процесот на чистење е процес кој ќе потрае. Има неверојатно многу отпад, така што најавите се дека до вторник-среда ќе биде исчистен отпадот за

Погледни видео
image Погледни видео
3
Славчо најавува уште поинтензивни врнежи во скопскиот регион

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

180

Денес нашата територија и понатаму ќе се наоѓа под влијание на циклонска активност и на изразена влажна воздушна маса која ќе услови облачно

Погледни видео
image Погледни видео
5
Адеми: Политика треба да ја интерпретира сегашноста и да ја проектира иднината – историјата да ја оставиме на историчарите

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7147

И како Влада во изминативе четири години покажавме дека сме отворени кон регионална поинтензивна соработка. Иницијатива 8 е тесно врзана со т

Погледни видео
image Погледни видео
6
Дац низ смеа во празничното интервју за Утрински брифинг: Со Борисов сме на „мацо“

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7265

Уметниците, спортистите, секогаш биле најголемите амбасадори на земјите. За починатиот Марадона сите знаеме дека беше од Аргентина. Беше најг

Погледни видео
image Погледни видео
6
Андоновиќ: Мутираниот Ковид ја стави Британија во нов „лок даун“- Вашингтон се подготвува за утрешните протести

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

7010

Велика Британија до средината на март ќе биде во карантин. Бртианснскиот премиер Борис Џонсон во синоќешното телевизиско обраќање најави дек

Погледни видео
image Погледни видео
5
Славчо најавува променливо време и релативно високи температури за Божиќ

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

324

Денес времето во државава ќе биде сончево со умерена локална облачност. Ќе дува слаб до умерен ветер од југозападен правец кој на некои места

Погледни видео
image Погледни видео
9
Интервју со Тамара Котевска, дел од режисерскиот тандем на „Медена земја“ –

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7202

Целата кампања за Оскар е една авантура која што можеби еднаш во живото се случува, но исто така е многу напорна. Бара многу внимание, притисок

Погледни видео
image Погледни видео
7
Андоновиќ: Дали новиот претседател на САД може да биде прогласен од сенатска комисија? Трамп и лојалистите се обидуваат да ја оспорат победата на Бајден

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6890

На три дена пред потврдата за изборната победа на Џо Бајден група од 12 сенатори на републиканската партија најавува дека на заедничката седни

Погледни видео
image Погледни видео
8
Интервју со Даниела Рангелова – поранешна пратеничка во Собранието на Северна Македонија

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7242

Имавме увид на дел од тоа што беше изнесено на Комисијата за надворешни работи. Мислам дека дел од членовите – пратеници го разгледуваа дог

Погледни видео
image Погледни видео
6
Добитничката на признанието „Успешни млади“, Моника Ѓорѓиева за УБ: Научната фела мора да биде потранспарентна во комуникацијата со јавноста

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6969

Претседателот Стево Пендаровски денеска за прв пат го додели признанието „Успешни млади“ на 8 добитници, во рамки на проектот инициран за по

Погледни видео
image Погледни видео
4
Славчо најавува интензивни врнежи од дожд и снег на планините

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6776

Под влијание на циклонска активност и на влажен воздушен бран времето денес во државава ќе биде облачно со врнежи од дожд кој локално ќе бидат

Погледни видео
image Погледни видео
8
Интервју со д-р Бранимир Јовановиќ од Виенскиот институт за меѓународни економски студии.

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7351

Одлично се вклопив во Виена. овие два – три месеци сум презадоволен од работата овде. Самата содржина на работата многу ми одговора, затоа ш

Погледни видео
image Погледни видео
7
Андоновиќ: Година на живеење во услови на пандемија – го смени начинот на живот и функционирањето на светот

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6964

Годината што измина помина во целосна доминација на Коронавирусот и пандемијата која веќе цела година трае низ сите држави во светот Во 2020 го

Погледни видео
image Погледни видео
8
Интервју со селекторот на македонската фудбалска репрезентација Игор Ангеловски – Мрме

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7268

„Дечки, сето она што направивте го направивте заедно. Вие сте среќа за илјадници луѓе и голема гордост за вашите фамилии. Со вас создадовме ед

Погледни видео
image Погледни видео
8
Голем интерес за купување државни станови

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

7014

Агенцијата за стопанисување со станбен и деловен простор гради социјални згради на повеќе локации низ земјава за домување на семејства кои с

Погледни видео
image Погледни видео
6
Економско резиме на 2020-та и очекувањата за 2021-та, гостин во УБ проф. Марјан Петрески

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7228

Поминавме низ една исклучително турбулентна година, како што досега не сме виделе. СО истите маки влегуваме и во 2021 година. Нормално е да се пр

Погледни видео
image Погледни видео
5
Интервју со претседателот на Собранието на Северна Македонија, Талат Џафери

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7206

Овој парламент е со нов состав и има пратеници кои за прв пат се во Собранието и не до крај ги познаваат сите прописи и регулативи. Водени од же

Погледни видео
image Погледни видео
5
Андоновиќ: Вчерашниот земјотрес во Петриња меѓу 25 најсилни земјотреси кои беа активни оваа година во светот

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6446

Централна Хрватска рано утрово беше погодена од два нови силни земјотреси со епицентар во областа Петриња, со интензитет од 4, 7 и 4, 8 степени сп

Погледни видео
image Погледни видео
4
Д-р Митов: Внимателно за време на празниците – големо опуштање може да не внесе во т.н „трет бран“

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7171

За жал календарски ќе ја завршиме годината, но некаде ќе се најдеме на средината на она што е пандемија. Бројките кај нас паѓаат, но не е готово.

Погледни видео
image Погледни видео
4
Градот кој многу страдаше во војната сега погоден од земјотрес – Хрватска се дигна на нозе, помош пристигнува од сите страни, разговор со Зринка Врабец Мојзеш

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7197

И денеска имаше два земјотреси. Но она што се случи вчера беше страшно. Најголемата тага во таа приказна што тоа е подрачје кое многу страдаше

Погледни видео
image Погледни видео
4
„Хомо“ на Изи ќе има светска премиера во Гоа, на најпрестижниот фестивал во Азија

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6894

Она што е важно за нас е дека одиме на фестивал што се одржува во традиционална форма. Кога го снимавме филмот се беше нормално, имавме сосема д

Погледни видео
image Погледни видео
4
Работничките права во 2020-та, ударот и предизвиците од корона-кризата во годината која доаѓа

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7071

Корона кризата не затекна сите, вклучително и работниците. Работниците се соочија со многу сериозен предизвик пред нив – губење на работни

Погледни видео
image Погледни видео
3
Наградата од Сеул, за најдобра жена пронајдувач во Македонија ја донесе Филимена Божиновска

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6850

Филимена Божиновска е добитничка на награда за најдобра жена пронајдувач, во организација на Коранската организација на жени пронајдувачи KWI

Погледни видео
image Погледни видео
3
Сотировски: Сите забрани во религијата не се повисоки од животот на луѓето – вакцинацијата е нужна и како лек треба да ја прифатат сите

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7233

Верските заедници најдобро знаат колку се контактирани и колкава е потребата на верниците. Сите истражувања кои ги правиме е дека државата се

Погледни видео
image Погледни видео
Аврамоска Нушкова: Семејното насилство може да се зголеми за време на празничните денови

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6172

Секој што ќе биде сведок на насилство врз жени или семејно насилство треба да го пријави, бидејќи според досегашните искуства на организациит

Погледни видео
image Погледни видео
2
Андоновиќ: Трамп не се предава – ги повика своите приврзаници на митинг во Вашингтон на 6 јануари да го оневозможат доаѓањето на Бајден

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6184

Американскиот претседател Доналд Трамп ги повика своите приврзаници да се соберат во Вашингтон на 6 јануари во последен обид да извршат прити

Погледни видео
image Погледни видео
3
Зафировски: Следува тешка 2021 – економскиот удар следи, бизнисот мора да го искористи потенцијалот

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7068

За да видиме кој беше точниот ефект од кризата ќе мора да почекаме до мај и да видиме дали „плачењето“ е реално или не. Годината беше многу инт

Погледни видео
image Погледни видео
1
Ангеловски: Атакуваме на второ Европско првенство

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

51

Македонските одбојкари се уште некомплетни се подготвуваат за настапот во јануарските квалификации за Европското првенство наредната годин

Погледни видео
image Погледни видео
1
Ременски: Земање отисок од прст за идентификација е криминалистичка метода, никако не е статистичка операција како што е пописот

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7062

Многу бргу се влета во дебата за предлог кој не е проучен и изанализиран. Но и позицијита и опозицијата не го исклучуваат како можност земањет

Погледни видео
image Погледни видео
Спасовски: Граѓаните на 0800-00-201 да пријават таму каде што ќе има организирани настани и прослави

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7166

Полицијата заедно со Агенцијата за национална безбедност работи континуирано, заради ота што проблемот со тероризмот е секојдневен предизви

Погледни видео
image Погледни видео
3
Диздаревиќ: Катастрофа е што во книжарниците не можат да се најдат класичните дела од македонската книжевност

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6917

Овој месец се навршуваат сто години од смртта на Марко Цепенков, најпознатиот собирач на народни умотворби и еден од првите прозаисти и раска

Погледни видео
image Погледни видео
1
Милосавлески: Македонија има потенцијал да биде аутсорсинг земја

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6824

Живееме во време каде што дигиталното присуство е особено важно за компаниите. Кризата предизвикана од пандемијата остави еден празен просто

Погледни видео
image Погледни видео
2
Проф. Наков: Потребно е компаниите да се посветат на сопствениот развој и примената на меѓународните практики

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7032

Денешната криза не е само економска туку поседува многу елементи на здравствено-социјална. Она што на почетокот на нејзиното појавување во на

Погледни видео
image Погледни видео
1
Над 200 пакетчиња собрани во хуманитарна акција на навивачката група на ФК Македонија Ѓорче Петров

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6765

Навивачките групи Лавови Ѓорче и Дивизија Ханриево Младина организираат новогодишна хуманитарна акција за собирање на новогодишни пакетчињ

Погледни видео
image Погледни видео
1
Станоевиќ: Добро е што бизнис секторот се повеќе е вклучен во носењето на законски решенија

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6645

Проектот „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ е поддржан од УСАИД и е спроведуван заедно со партнерство со четирите најактивни стопа

Погледни видео
image Погледни видео
2
Андоновиќ: Терористички напад – без познати мотиви

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6739

Американските безбедносните служби го идентификуваа бомбашот кој ја активираше експлозивната направа поставена во кампинг возило во центар

Погледни видео
image Погледни видео
3
Промоции, награди и книжевни експерименти на Малиот новогодишен саем на книги

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6850

Од 24 до 27 декември, на влезот во Градскиот парк во Скопје по единаесетти пат се одржува Малиот новогодишен саем на книги. Работното време е од 10

Погледни видео
image Погледни видео
1
Штетните влијанија на хидро-електраните врз еко системите, но и човечките животи, разговор со Чоловиќ Лешоска од Еко – свест

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7106

Оваа недела испративме писмо до премиерот, објаснувајќи ги штетните влијанија на хидро-електраните врз еко системите, но и човечките животи.

Погледни видео
image Погледни видео
2
Андоновиќ: Велика Британија се стекна со своја независност

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6710

За 10 часот и 30 мин е закажана средбата на Амбасадорите на земјите од Европската унија во Брисел кои ќе гразговараат за трговскиот договор за н

Погледни видео
image Погледни видео
1
Д-р Солески: Нема место за паника, мутациите се нешто што е нормално за вирусите

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7182

Во последно време има се повеќе информации околу новите видови на SARS-CoV-2, но тие не се неочекувани. До сега се детекритани илјадници видови, но

Погледни видео
image Погледни видео
2
„Стартапи“ се бизнисите што ќе ја менуваат македонската економија, разговор со Игор Маџов

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7111

Стартап индустријата во Македонија зема замав. Креативноста кај младите зборува дека се создаваат финансиски услови за нов почеток. Предвиду

Погледни видео
image Погледни видео
За Нова година граѓаните најмногу ќе отпатуваат во Албанија и Турција

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

7013

Интересот на граѓаните за патување е во согласност со ситуацијата во која се наоѓаме. Не велам дека нема интерес, но тој е значително помал во

Погледни видео
image Погледни видео
2
Костадинов: Реформите ќе продолжат, иако ВМРО-ДПМНЕ како расипан грамофон врти исти тези, дејстува како банда без команда, спречува носење на итни и битни закони

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7124

Добро позната пракса на ВМРО-ДПМНЕ е да се блокира буквално се што може да се блокира. Вчера стануваше збор за Закон за инвалидни органзации. к

Погледни видео
image Погледни видео
1
Наумоски: Реализирани се 80 проценти од проектите што ги ветив

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6762

„Корзото“ во Ѓорче Петров е во крајна фаза. Досега ќе беше пуштено во употреба да не се случеше пандемијата, која значително ги намали градеж

Погледни видео
image Погледни видео
3
Луѓето се повеќе избираат и бараат квалитетна храна – неповторливиот „Шеф“, Марк де Јонг, во Утрински брифинг

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7190

Во Македонија навиките се да се оди во кафиќ, во ресторан, да се мези, да се јаде. Но сега работното време е ограничено. Во Белгија е бетер. Ништо

Погледни видео
image Погледни видео
2
Николов: Работа, ефективност, продуктивност за функционален Штип

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7164

Утринава имав средба со вработените во комунална хигиена, чистачите. Разговаравме за тоа какви се ивните услови за работа и дали имаат се што

Погледни видео
image Погледни видео
2
Економските предизвици за време на пандемија и после ветото од Бугарија, разговор со Мирче Јовановски

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6913

Се наоѓаме во една специфична ситуација – последиците кои ги предизвика падемијата, дополнително и неуспехот да добиеме датум за преговор

Погледни видео
image Погледни видео
4
Царовска: Со реформите правиме позитивно, тектонско поместување на воспитно-образовниот систем

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7133

Ако некој мисли дека може да предложи суштинска реформа која прави тектонски поместувања на одреден систем и таа да биде дочекана без реакциј

Погледни видео
image Погледни видео
3
Шампионот во друмски велосипедизам, Лука Димитријоски, гостин во Утрински брифинг

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6384

Велосипедист кој изминативе години е на тронот на друмскиот велосипедизам во Македонија. Освоено над 60 медали и пехари, од кои повеќето златн

Погледни видео
image Погледни видео
5
Андоновиќ: Последните потези на Трамп – вето на буџетот за одбрана и нови санкции за ,,Севен ток 2“

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6165

Американскиот претседател Доналд Трамп стави вето на буџетот за одбрана, кој претходно беше одобрен од Конгресот Трамп смета дека одобрениот

Погледни видео
image Погледни видео
2
Ивановски и Јаќовски: Дигитално ја презентираме историјата на македонскиот анимиран филм

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6994

Проектот „Македонски анимиран филм 1971 – 1991 – Помеѓу златно доба и заборав“ ќе се обиде да ја пополни празнината, да ја запознае денешната

Погледни видео
image Погледни видео
3
Турција ја враќа ЕУ на својата агенда – порака и за Софија и за Скопје

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7157

Во Македонија сите етнички заедници, по некоја мода, шема, измислија некој датум за нивни национален празник, но јас не знам што добиваме со то

Погледни видео
image Погледни видео
4
Комунална хигиена: Употребените маски ставете ги во ќеса пред да ги фрлите во контејнер

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

7044

Откако носењето на заштитни маски е задолжително и на отворено, значително се зголеми обемот на отпад од заштитни маски кои се фрлаат во конте

Погледни видео
image Погледни видео
4
Младен Чадиковски и Александра Данаиловска за новинарството во 2020 година

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7096

Новинарството оваа година помина низ повеќе фази кои можеби не ги видовме или не беа толку изразени. За жал се уште новинарството во голема ме

Погледни видео
image Погледни видео
3
Д-р Митов: Кампањата за вакцини да се води со едукација и емпатија, без напади

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7146

Недовербата кон цел систем се чини дека се интензивираше за време на пандемијата. Работите беа нови, се презентираа различни информации, како

Погледни видео
image Погледни видео
4
Андоновиќ: Албин Курти би можел повтрно да стане премиер на Косово

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 14, 2021

6167

Лидерот на ,,Самоопределување“ Албин Курти најверојатно ќе биде идниот премиер на Косово. Ова се темели на фатот дека тој и неговата партија и

Погледни видео
image Погледни видео
4
Секирарска: Имаме проблем со целиот воспитно-образовен систем – промени и реформи во образованието се неопходни

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7063

Она што е сигурно е дека реформите во образованието се неопходни. Целата фела е свесна дека треба нешто да се менува. Сосема друго е форматот н

Погледни видео
image Погледни видео
2
Кикбоксерот Илиоски: Спремен сум да покажам дека сум еден од најдобрите борци

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6069

Бобан Илиоски се соочи со ново одложување на борба која требаше да се одржи на 27 декември во Белград, Србија. За среќа, на истиот датум во Нови С

Погледни видео
image Погледни видео
2
Ампева: Работниците да си ги бараат правата, институциите да постапуваат – има и други фирми кои ја злоупотребуваат државната помош

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

6981

Работничка ја доби првата кривична пресуда за кршење на работничките права за време на корона-кризата, изјави за Утрински брифинг Кристина Ам

Погледни видео
image Погледни видео
6
Скерлев: „Ковид – 20“ предизвика вистински „егзодус“ во Лондон

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2021

7122

Откривањето на подвидот на вирусот ковид-19, што на социјалните мрежи го нарекоа ковид-20 и фактот што тој се шири за 70% побрзо ја натера владата

Погледни видео