Хаџи Мишев за УБ: Турскиот тек ќе донесе стабилност во снабдувањето со гас

You must need to login..!

Опис

Турскиот тек е замена за јужниот тек, со тоа што сега значењето на Турскиот тек во однос на значењето кое го имаше јужниот тек пред 7-8 години е значително намалено. Намалувањето на значењето доаѓа оттаму што конвенционалните извори на енергија, врзувањето на емисија на Co2 во атмосферата во меѓувреме станаа проблематични и целиот енергетски свет се обидува тој вид на енергија во наредниот период сериозно да го намали“, изјави Димитар Хаџи Мишев, директор на Топлификација.

-Сметам дека Турскиот тек ќе донесе стабилност во снабдувањето со гас во овој регион вклучувајќи ја и Македонија, додде Хаџи Мишев.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

3 × four =