Ви препорачуваме

Парите го вртат светот

All Videos : 52  Video Posted

image Погледни видео
12
🎥 Николовски: Угостителските и туристичките работници да не бидат оставени на милост и немилост – бараме поголема помош во ек на корона вирусот

Дамјан Варошлија

мај 21, 2020

11599

Синдикатот за угостителство и туризам при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС инспириран од состојбата на вработенит

Погледни видео
image Погледни видео
8
Николов: Расте социјалниот гнев – потребна е итна владина реакција

Дамјан Варошлија

март 31, 2020

9446

Рударството и рударскиот сектор за среќа првите три месеци од оваа година ги одработи успешно, затоа што овој сектор се разликува од останати

Погледни видео
image Погледни видео
10
Проф. Петрески: Итна финансиска помош! Нема потреба од девалвација на денарот

Дамјан Варошлија

март 30, 2020

11934

Во овие кризни моменти, обично владите и банките ги имаат главните аргументи за евентуално санирање на претпоставените последици од Коронави

Погледни видео
image Погледни видео
7
Тунтев: Аеродромот Скопје останува оперативен во случај на изведување воени, полициски, медицински и специјални летови

Дамјан Варошлија

март 18, 2020

335

Меѓународен аеродром Скопје ќе остане оперативен во случај на потреба од изведување на воени, полициски, медицински, специјални летови. Пр

Погледни видео
image Погледни видео
9
Ацевски: Главната победа ќе ја извојуваме во моментот кога колективниот имунитет ќе се подигне над ситуацијата

Дамјан Варошлија

март 17, 2020

7234

Компанијата „Алкалоид“ во моментов работи со максимална искористеност на своите производни капацитети и човечки ресурси кои се на располаг

Погледни видео
image Погледни видео
9
Данела Арсовска: Ова ќе ни биде еден тест за зрелост, колку сме подготвени да издржиме потрес наметнат од ситуација (КОВИД-19) која не можеме да ја контролираме

Дамјан Варошлија

март 13, 2020

6032

Пандемијата ќе ги стопира за извесен период економските движења, преносот на стоки и услуги. Ќе има периоди на сериозни финансиски испумпувањ

Погледни видео
image Погледни видео
7
Корона цунами врз финансиските берзи – не е исклучено забавување на финансиските и економски текови

Дамјан Варошлија

март 11, 2020

4674

Турбуленциите кои може да произлезат и веќе се навестуваат од стопирањето на економската размена, финансиските текови, падот на берзите и она

Погледни видео
image Погледни видео
8
Ристо Иванов: Македонија губи 2 милијарди евра поради отсуство на идеи и тимови за користење на ЕУ фондовите

Дамјан Варошлија

март 10, 2020

5714

Европските пари и начинот на кој што можевме и може да ги искористиме за сопствениот развој – регионален, рурален и човечки. Од ИПА Фондовит

Погледни видео
image Погледни видео
7
Кинескиот потрес од короната – цунами за европскиот туризам

Дамјан Варошлија

март 9, 2020

3830

Откако во реоните каде што владее Коронавирусот се испразнети рафтовите во супермаркетите и аптеките, почнуваме да разговараме за елементар

Погледни видео
image Погледни видео
9
Бананите од пратката со кокаин распоредени по старечки домови и училишта

Дамјан Варошлија

март 6, 2020

4366

Конфискацијата е кривично-правна мерка која се изрекува како дополнителна, освен основната затворска казна. Во секој случај кога сега зборув

Погледни видео
image Погледни видео
5
Со сертифицирани работници за новите занимања на странските пазари

Дамјан Варошлија

март 5, 2020

662

Во Македонија стана правило да се рече дека нема работници. Втората дилема е дали се квалитетни. Третата неизвесност е дали нашите работици ќе

Погледни видео
image Погледни видео
8
Борис Георгиевски: Со новиот инфраструктурен проект добиваат сите

Дамјан Варошлија

март 4, 2020

4079

Нов инфраструктурен проект за изградба на нов коридор со мост преку реката Вардар. Новиот мост ќе го поврзува булевар АСНОМ кај хотелот Русиј

Погледни видео

No more postsLoading posts ...Load More

No more postsLoading posts ...Load More