Ви препорачуваме

Собраниски брифинг

All Videos : 103  Video Posted

image Погледни видео
65
Бандиловска: Ја поддржувам Резолуцијата затоа што претставува обединување што недостасува

Дамјан Варошлија

јули 9, 2021

8374

Прашањето за Резолуцијата, за црвените линии е политичко прашање. Лично како македонист кој што го предава македонскиот јазик сметам дека мен

Погледни видео
image Погледни видео
49
Костадинов: Ако на Мицкоски му треба дополнителна гаранција ние ќе ја поддржиме резолуцијата

Дамјан Варошлија

јули 8, 2021

7711

Апсолутно нема потреба од отварање или измени на Уставот во овој момент во таа смисла тоа значи дека апсолутно отфрлено е укажувањето на една

Погледни видео
image Погледни видео
17
Азири: Ги разбираме нашите сограѓани и ние се бориме за местото на албанскиот јазик во Уставот

Дамјан Варошлија

јули 7, 2021

7164

Ние се уште немаме одлука бидејќи се работи за исклучително важен документ кој се однесува на иднината на државата. Се надевам дека до крајот

Погледни видео
image Погледни видео
18
Лефков: Резолуцијата ќе биде доставена во Собрание по завршувањето на состаноците со сите политички партии

Дамјан Варошлија

јули 6, 2021

7104

ВМРО – ДПМНЕ веќе подолго време зборува дека е потребно токму овде од Собранието како претставник на законодавната власт да се донесе една ре

Погледни видео
image Погледни видео
17
Бектеши – Шакири: Мислам дека ќе ја постигнеме целта и ќе бидеме дел од ЕУ

Дамјан Варошлија

јули 5, 2021

6894

Граѓаните на Северна Македонија имаат корист и од договорот од Преспа исто како и од Охридскиот рамковен договор… Овој договор претставува п

Погледни видео
image Погледни видео
15
Костадинова: Форумот во преспа одлична можност да ја повториме нашата европска ориентација

Дамјан Варошлија

јули 1, 2021

6901

Денеска во Охрид и Отешево се одржува една од најголемите меѓународни конференции „Преспа форум дијалог“, во организација на нашата држава

Погледни видео
image Погледни видео
17
Трајанов: Македонскиот јазик е признат и има своја историска генеза

Дамјан Варошлија

јуни 30, 2021

7141

Уставот е многу јасен, членот седум дефинира дека службен јазик на целата територија на Република Македонија е македонскиот јазик и тој се ко

Погледни видео
image Погледни видео
15
Зајкова: Сложените билатерални проблеми бараат и доследно спроведување

Дамјан Варошлија

јуни 29, 2021

6939

Со либерално демократската младина веке сме правеле билатерални форуми со нашите млади либерали од Грција и навистина на тие форуми се крист

Погледни видео
image Погледни видео
17
Зекири: Со основната работна верзија на етичкиот кодекс ги дефинираме етичките принципи и стандарди

Дамјан Варошлија

јуни 28, 2021

6884

Етичкиот кодекс има за цел да ги дефинира етичките принципи и стандарди кои се очекуваат од пратениците при извршувањето на функцијата прате

Погледни видео
image Погледни видео
73
Николовски: ЕУ повторно направи историска грешка со Македонија

Дамјан Варошлија

јуни 25, 2021

10231

Секој здраворазумен човек не може да свати што Бугарија бара од Македонија.. Претседателот Радев вчера даде една триумфалистичка популистичк

Погледни видео
image Погледни видео
12
Китев: Бугарија дигна Кинески ѕид кој тешко ќе може да се поправи во догледно време

Дамјан Варошлија

јуни 24, 2021

7093

Според последните изјави кои што ги даваат актуелните бугарски челници во службената влада станува јасно дека и овој пат ќе мора за жал да пом

Погледни видео
image Погледни видео
15
Мизрахи: Повеќе од потребна е декларација со црвени линии во нашето Соберание

Дамјан Варошлија

јуни 23, 2021

7032

Во неколку наврати пред медиумите кажувам дека со тој договор се отвори една пандорина кутија која што ќе биде исклучително тешко да биде зат

Погледни видео

No more postsLoading posts ...Load More

image Погледни видео
Николовски: ЕУ повторно направи историска грешка со Македонија

Дамјан Варошлија

јуни 23, 2021

10231

Секој здраворазумен човек не може да свати што Бугарија бара од Македонија.. Претседателот Радев вчера даде една триумфалистичка популистичк

Погледни видео

No more postsLoading posts ...Load More