Ви препорачуваме

Силиконска долина

All Videos : 8  Video Posted

image Погледни видео
6
Шурбановски: И по ова јубилејно издание ќе продолжиме да го одржуваме квалитетот на Скопскиот џез фестивал што не е лесна работа

Ивана М. Лазаревиќ

октомври 20, 2021

6624

Од денеска до 24 октомври во Националната опера и балет и кино Фросина ќе се одржи 40-тото издание на Скопскиот џез фестивал, на кој ќе настапат 11

Погледни видео
image Погледни видео
5
Дигиталниот отпечаток и можноста за неговата злоупотреба

Дамјан Варошлија

февруари 23, 2021

7137

Често се трудам кога разговараме за интернет светот да направам парлела за реалниот свет – доколку ја фатиме чашката и оставаме отпечаток,

Погледни видео
image Погледни видео
5
Веб апликација – моќна алатка во современиот свет, разговор со Христијан Тасевски

Дамјан Варошлија

февруари 16, 2021

6911

Генерално кога разговраме за веб апликација, може да се подели на два сегменти, односно еден сегмент е функционалниот дел, програмскиот код и

Погледни видео
image Погледни видео
10
Криптовалути – што треба да знаеме пред да ги користиме, разговор со Христијан Тасевски

Дамјан Варошлија

февруари 9, 2021

7231

Kриптовалутите или така наречените виртуелни валути се дигитални средства за размена создадени и користени од приватни лица или групи, во про

Погледни видео
image Погледни видео
13
Моќта, одговорноста и отчетноста на социјалните медиуми, разговор со Стојановски од „Метаморфозис“

Дамјан Варошлија

јануари 26, 2021

7339

Работата е поголема од само со случајот со Трамп. Се работи практично за процес на дефинирање на која е всушност улогата на овие платформи (ФБ,

Погледни видео
image Погледни видео
10
Булдиоски: Се почесто изворот на лажна вест не е Фејсбук или Твитер – меинстрим медиумите предничат во „трката“

Дамјан Варошлија

ноември 10, 2020

7242

Едно е сигурно – притисокот што се случи после 2016 заврши. Се случија огромни проблеми, поместувања, притисоците врз големите технолошки ком

Погледни видео
image Погледни видео
7
Зафировски: Во услови на криза има две опции – да клекнеш и да плачеш или да засукаш ракави и да работиш

Дамјан Варошлија

ноември 3, 2020

7238

-Преферирањето на тврдите дисконти во Македонија не е послдица заради финансиските можности на луѓето, едноставно тоа е тренд во Европа. Се сл

Погледни видео
image Погледни видео
12
Мирослав Јовановиќ: „Чиста 5Г мрежа“ – безбедносен асет надополнет со драматична брзина и големи придобивки

Дамјан Варошлија

октомври 27, 2020

6736

Република Северна Македонија и САД потпишаа меморандум за разбирање за безбедност на 5Г технологии. Со потпишувањето на овој документ земјат

Погледни видео