Ви препорачуваме

Седма сила

All Videos : 21  Video Posted

image Погледни видео
11
Седма сила: Известување, анализа на дискурс при изборна кампања

Дамјан Варошлија

март 9, 2020

4119

Се наоѓаме во политички амбиент кој практично секои две години го има во Македонија. Тоа е предизборието. Следејќи го развојот односно она што

Погледни видео
image Погледни видео
10
Извештајот на ЕК: Сите за, Мицкоски против

Дамјан Варошлија

март 6, 2020

5253

Извештајот на Европската комисија за напредокот и реформите што Македонија ги прави на патот кон ЕУ за добивање датум за почеток на преговори

Погледни видео
image Погледни видео
11
Седма сила: ТВ дуели за забава или идеи?

Дамјан Варошлија

март 2, 2020

4848

ОД ТВ дуелот помеѓу лидерите на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, Христијан Мицкоски и Зоран Заев, граѓаните очекуваа да слушнат две различни перспективи кад

Погледни видео
image Погледни видео
7
Јанкуловски: Нема загрижувачка информација која би наложила прекин на наставата на УКИМ

Дамјан Варошлија

февруари 27, 2020

3944

– Будно ја следиме ситуацијата во државата. Ние сме во постојан контакт со надлежните институции кои се задолжени да го третираат секој нов

Погледни видео
image Погледни видео
7
Седма сила: Колку Македонија организациски и здравствено е подготвена за соочување со Корона

Дамјан Варошлија

февруари 26, 2020

3543

Опасноста од Корона вирусот е се поприсутна. Колку Македонија организациски и здравствено навистина е подготвена за соочување со овој вирус.

Погледни видео
image Погледни видео
4
Седма сила: Со НАТО Македонија ќе создава мир во светот

Дамјан Варошлија

февруари 24, 2020

2773

Што значи како придобивка членството во НАТО. Македонија 30 години чекаше да стане членка на оваа најмоќна воено-политичка организација во све

Погледни видео
image Погледни видео
8
Сирија пред конфликт или конечен мир?

Дамјан Варошлија

февруари 21, 2020

2520

За нас балканците Блискот исток секогаш бил далечен. Дали затоа што чувствуваме европски егоцентризам или сме преокупирани со сопствените пр

Погледни видео
image Погледни видео
5
Геостратешките интереси за изборните резултати – тема во Седма сила

Дамјан Варошлија

февруари 19, 2020

1463

Македонија е пред избори. Тоа е доволно за силите од исток и од запад повторно своеето внимание да го посветат на Западен Балкан, очекувајќи ка

Погледни видео
image Погледни видео
8
Седма сила: Да го цениме парламентот што донесе историски одлуки

Дамјан Варошлија

февруари 17, 2020

2691

По вчерашната бурен ден и што се случуваше изминатиот мандат на пратениците, во „Седма сила“ на Утрински брифинг со Љубиша Николовски анализ

Погледни видео
image Погледни видео
6
Седма сила: Субвенциите од страна на Владата како поттик за одржлив развој на печатените медиуми

Дамјан Варошлија

февруари 14, 2020

794

Субвенциите од страна на Владата како поттик за одржлив развој на печатените медиуми. Зошто добиваат поттик, кога светски тренд е опаѓање на т

Погледни видео
image Погледни видео
42
Вербално сите за ЕУ и НАТО – на терен опструкции на процесот

Дамјан Варошлија

февруари 12, 2020

626

Чудна ситуација на македонската политичка сцена и особено во парламентот. Има два важни Закони кои што треба да се донесат – Законот за ЈО и

Погледни видео

No more postsLoading posts ...Load More

No more postsLoading posts ...Load More