Ви препорачуваме

Здрав живот со Д-р Митов

All Videos : 38  Video Posted

image Погледни видео
9
Како да разликуваме, настинка, грип од Ковид-19 – разговор со Д-р Митов

Дамјан Варошлија

октомври 20, 2021

7028

За жал сезоната на грип и настинки ќе се преклопи со ковид пандемијата. И донекаде имавме и и минатата година, но како за чудо заради големите р

Погледни видео
image Погледни видео
5
Д-р Митов: Лекувањето е како џез музика, ритамот е протоколот, а мелодијата е односот доктор пациент, тука до израз доаѓа уметноста на лекарот

Дамјан Варошлија

октомври 13, 2021

7138

Денешна тема се протоколите во третирањето на заболувањата. Протокол е малку потесен термин. Тие се важни затоа што го трасираат патот на паци

Погледни видео
image Погледни видео
2
Како да го подготвиме здравјето пред претстојната зима, разговор со Д-р Митов

Дамјан Варошлија

октомври 6, 2021

7091

Како да го подготвиме телото на промените на времето и побогатата трпеза. На оваа теме одговор побаравме од Д-р Митов, кој вели дека според нег

Погледни видео
image Погледни видео
9
Д-р Митов: Заборавете на трендовите, сите успешни диети во својата основа имаат иста формула

Ивана М. Лазаревиќ

септември 29, 2021

6758

Денес, на наша голема чест, д-р Александар Митов гостуваше во рамки на утринската емиција на Слободна.тв – „Утрински Брифинг“ разговараше за

Погледни видео
image Погледни видео
1
Д-р Митов: Парадоксот на денешницата е што да се направи нешто здраво се доживува како терет

Дамјан Варошлија

септември 22, 2021

7032

Парадоксот е дека над 80% од здравствените пари треба да ги пренасочиме кон хроничните болести, а парадоксот е бидејќи ние не посветувами ни од

Погледни видео
image Погледни видео
5
Д-р Митов: Рефлекторите ги свртивме кон здравјето – Мислам дека здравствената култура се дигна на повисоко ниво

Дамјан Варошлија

септември 15, 2021

6847

Дојде до поистоветување на пролонгирата состојба на пандемијата со самите лекари. И порано кај нас кон медицинската професија има амбивалент

Погледни видео
image Погледни видео
5
Д-р Митов: Превенцијата од рак на кожа е најбитна – ако до сега не сте биле на дерматолог да ги прегледа бемките, овој месец отидете

Дамјан Варошлија

јуни 9, 2021

7103

Ракот на кожа, иако е најчест, свесноста не е на ниво на која што треба да биде. Нешто што толку лесно може да се види, па и лаик ќе познае, штета е

Погледни видео
image Погледни видео
10
Д-р Митов: Водењето здрав живот како клучен фактор и во превенцијата од деменција – картите ги држиме во раце, како ќе играме од нас зависи

Дамјан Варошлија

јуни 2, 2021

7147

Деменција е состојба која измачува многумина од повозрасната категорија на луѓе. Нормално е со текот на стареењето да опаѓа интелектуалниот

Погледни видео
image Погледни видео
4
Работното место – одлична локација каде можеме да го подобриме здравјето на вработениот, разговор со Д-р Митов

Дамјан Варошлија

мај 26, 2021

7118

Според сите статистики кои ги имаме во изминатите две децении се испоставува дека работното место и тоа како било една одлична локација каде

Погледни видео
image Погледни видео
5
Д-р Митов: Медитеранскиот начин на исхрана е многу сличен до нашиот со три разлики – доколку нив ги смениме правиме голем чекор кон здравата исхрана

Дамјан Варошлија

мај 19, 2021

7130

Најлесно е човек да се изгуби во морето на коцептите за здрава исхрана и мислам дека нема друга обаст која толку е форсирана. Но ова нема некој

Погледни видео
image Погледни видео
21
Потребно е градење свест за позитивната страна од донаторството и трансплантацијата, разговор со Д-р Митов

Дамјан Варошлија

мај 12, 2021

7189

Мора многу внимателно да се гради дискусијата околу темата на донирањето и трансплантацијата. Има една линија на една голема тратегија која ш

Погледни видео
image Погледни видео
4
Д-р Митов: Седењето како болест – последиците еднакви како од пушењето

Дамјан Варошлија

мај 5, 2021

7159

Ние и претходно не можевме да се пофалиме во однос на физичката активност. И самите податоци кои ги имаме кажуваат дека во просек – стоење и

Погледни видео

No more postsLoading posts ...Load More

No more postsLoading posts ...Load More