Ви препорачуваме

Бизнисот не спие

All Videos : 15  Video Posted

image Погледни видео
3
Пљаковска Аспровска: Македонија е безбедно место за е-трговија

Дамјан Варошлија

ноември 27, 2020

7111

Кога пред повеќе од 40 години беше извршена првата е-трансација во светот, никој не претпоставуваше дека тоа ќе стане иднината во трговијата. С

Погледни видео
image Погледни видео
2
Проф. Шукаров: Буџетот е преобемен, задолжувањата стануваат проблематични – граѓаните не се сигурни за да ги извадат парите од под перница

Дамјан Варошлија

ноември 26, 2020

6983

Акцентот на буџетот е ставен на здравството и тоа е изнудено. Веројатно тоа е казна за долгите години каде немавме инвестирање во здравствени

Погледни видео
image Погледни видео
2
Кроневски: Со лична одговорност и нормативни решенија може и онлајн парламентарни седници

Дамјан Варошлија

ноември 23, 2020

7131

На Светскиот конгрес за ИКТ кој се одржa на 19. ноември 2020 во Пенонг, Малезија, на кој учествуваа визионери и деловни лидери од целиот свет, компа

Погледни видео
image Погледни видео
2
Јанаки Митровски: Профитот од Канабис би бил голем, но постои интенција пазарот да се монополизира

Дамјан Варошлија

ноември 20, 2020

7358

Реални се прогнозите за економските бенефити со раст на оваа гранка. Јавноста е запознаена дека 4 и пол години е легализиран во медицински цел

Погледни видео
image Погледни видео
3
Светски анимации со македонски креативни кадри – сликовници од Скопје до стотина милиони деца

Дамјан Варошлија

ноември 19, 2020

7031

Pickatale е издавачка куќа основана во 2013 година во Норвешка и се занимава со создавање и издавање на дигитални детски едукативни, интерактивни и

Погледни видео
image Погледни видео
3
Нотаријатот во РСМ – професија преку која се злоупотребува и профитира на грбот на граѓаните, разговор со правничката Ристова

Дамјан Варошлија

ноември 17, 2020

6161

Според искуството кое го имам досега стекнато, а бидејќи адвокатурата е загарантирана со Устав сметам дека треба да има повеќе правни надлежн

Погледни видео
image Погледни видео
3
Проф. Мојсовска: Бугарското вето не смее да ја закопа европската агенда во земјава

Дамјан Варошлија

ноември 16, 2020

7014

Сигналите од Софија не се добри затоа што значат застој на процесот нба ЕУ интеграциите, но тоа не значи дека треба да се се запре со реформите

Погледни видео
image Погледни видео
7
Д-р Рафајловски: Лоша политика е да се одржуваат бизниси и фирми кои ќе банкротираат

Дамјан Варошлија

ноември 13, 2020

7140

Основната работа на бизнисот не е преголемиот буџет и долг што ќе се направи, туку немањето концепција во буџетот. Повеќе пати беа повикани пр

Погледни видео
image Погледни видео
5
Лукаревска: Нема простор за повторување на грешките – кривични за оние кои ќе лажираат податоци или нема да исплаќаат плата од владините мерки

Дамјан Варошлија

ноември 9, 2020

7265

Ако го следиме трендот од април, мај и јуни има околу 20.000 даночни обрврзници месечно кои аплицираат за користење на мерката за помош. Паралелн

Погледни видео
image Погледни видео
4
Лозановска: Ни треба нов профил на политички и бизнис лидери – нема веќе гарантирани работни места

Дамјан Варошлија

ноември 6, 2020

6963

Живееме во време каде случувањата на пазарот на трудот се динамични што во историјата ретко имала вакви стации на динамика – промена на раб

Погледни видео
image Погледни видео
5
Проф. Шајновски: Финансискиот ситем стабилен – Конзервативните политики добра основа и гаранција за зачувување на солвентноста на друштвата за осигурување

Дамјан Варошлија

ноември 5, 2020

6565

Генералната оценка за финансискиот систем е дека е стабилна. Во комитетот за финансиска стабилност и сите членки во него, ги презентиравме на

Погледни видео
image Погледни видео
4
Арсовска: Владата да намали на социјалната – средствата да ги насочи кон продуктивната компонента

Дамјан Варошлија

ноември 2, 2020

7187

Малите и средни претпријатија сочинуваат над 99% од македонската економија и она што ние гго имаме како информација е дека состојбите и сценар

Погледни видео

No more postsLoading posts ...Load More

No more postsLoading posts ...Load More