Барзов: Балканот е гробишта за автомобили

You must need to login..!

Опис

Новиот данок за моторни возила регулира две компоненти. Финансиската и еколошката. Тоа е за поздравување, како и уредбата која ја уредува стапката на давачки во однос на емисијата на CO2, односно загадувањето што го прават возилата и има ослободување за одредени типови на возила.

Овој закон го гледам како еден позитивен исчекор напред за регулирање на нашиот возен парк, бидејќи имаме инзвонредно стар возен парк чие годиште во просек е 18 години. За жал цел Балкан е гробиште за автомобили, изјави за Утрински брифинг, Мишко Барзов, коментирајки ја одлуката на Владата да донесе нов закон за увоз на возила.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

two + two =