Д-р Митов: мРНА вакцината за некоја година веројатно ќе ја видиме како лек за малигните болести

You must need to login..!

Опис

Треба на сите да ни биде јасно – револтот и гневот не треба да го насочуваме кон самите вакцини, така си правиме штета на самите себе. Интересно е ова што се случи со вакцините. Тие беа запоставена тема од самата фармако-индустрија. Нема интерес. Ако земете да го разгледате развојот на нови лекови, ќе видите дека немаше вакцини кои беа во доменот на истражувањето и развивањето. Постојат и лекови „сирачиња“ за одредени болести за кои за жал нема доволен борј на пациенти и на фармацевските компании не им е интересно да развиваат такви лекови.

Сакам да кажам дека профитот целосно ја обликува фармацевстката индустрија и за да настане промена на нештата, потребна е промена на моделот во многу моќни земји. И моја порака е луѓето заради гнев од овој процес да не си прават штета на самите себе си, изјави во Утрински брифинг Д-р Александар Митов.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

5 + 15 =