160 години од раѓањето на Чехов – трибина „Малиот современ човек“

You must need to login..!

Опис

160 години од раѓањето на големиот руски писател Чехов. Вечерва по повод јубилејот ќе се одржи трибина со работен наслов „Малиот современ човек“.

Кога размислувавме што треба да се направи со ваков јубилеј, со колегите од Центарот се постави прашањето за малиот човек и до каде еволуирал тој во нашето општество.

Затоа решивме да направиме една трибина и да видиме во овие 120 години колку е сменета состојбата.

Целта е да го препознае „малиот човек“ во современото општество и да се обиде да ги лоцира општествените промени. Можеле ли да влијаат врз промената на статусот на овој стереотип.

Фокусна точка на Чехов е токму малиот, односно обичниот човек, Емил Ниами раководител на рускиот центар при УКИМ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

2 + 10 =