Јорданов: Вработувањата во штипските училишта не е моја одлука, ама ги охрабрувам заинтересираните да аплицираат

You must need to login..!

Опис

-Тоа што јас го најавив е дека јас во секојдневната моја активност, како и директорите на јавните претпријатија нема да ги користиме службените возила во секојдневните наши активности. Истите тие возила се отстапени на службите на општина Штип за да можат да бидат поефикасна услуга на граѓаните. Тоа е она кое што го најавивме и практикуваме, изјави за Утрински брифинг Иван Јорданов, градоначалник на Штип.

-Имаме најразлични служби кои што секојдневно обавуваат активности кои имаат потреба од една таква логистика. Сметам дека еден директор на ЈП, еден градоначалник, теренски може да си дозвооли со сопствено возило и со сопствен трошок да ја намали таа ставка која што досега беше користена, вели Јорданов.

-Согласноста за распишување на огласите за вработување во основните и средните училишта е добиена од страна на претхнодниот градоначалник и од од страна на МОН, што значи дека дискреционо право на директорите е до крајот на нивниот мандат да ги објават овие огласи со образложение дека имаат потреба за доделување на решенија на луѓето што таму работат.

-Јас сум затечен со оваа информација. Практично немам никаква надлелжност да стопирам или одобрувам, затоа што согласностите биле пред мене дадени, додава Јорданов.

Целиот разговор погледнете го видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

2 × five =