Јаулевски за УБ: ВМРО-ДПМНЕ е партија која дава големи шанси на младите

You must need to login..!

Опис

– Што се однесува до младите во ВМРО-ДПМНЕ треба да имаме поинаков пристап од во рамки и на партијат аи општеството со цел нанадминување на пробблмеите. Сите сме свесни дека младите во Македонија се оочуваат со проблем – пред се исселувањето. Одливвот на мозоци е исто така проблем. На осмо место во светот сме што е запрепастувачки. Генерално за сите во Македонија проблем е владеењето на правото и корупцијата, како и проблемот, ако не и коренот на проблемите е образованието и неговиот квалитет“, изјави за Утрински брифинг Јован Јаулевски, лидер на УМС на ВМРО-ДПМНЕ.

Можам да истакнам дека како УМС активно учествуваме во креирање на програмата на ВМРО-ДПМНЕ и нејзините цели.Целта е проблемите што ги спомнав да ги надминеме на среден или подоолгорочен рок.

УМС на ВМРО-ДПМНЕ располага со високо квалитетен образуван кадар. Во таа насока располагаме со огромен број на комисии во рамки на подмладокот. Челните луѓе имаат слух за нашите проблеми и идеи. Токму пр изговтвувањето на програмата формиравме работна група во рамки на УМС што ги детектира проблемите на терен. Во рамки на комисиите се изготвуваат мерките и решенијата за на крај со експертската комисија на ВМРО-ДПМНЕ се формализираат проектите, вели Јаулевски.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

7 + 13 =