Јанура: За судските процеси и неефикасноста на судството најмалку треба да се бара одговорноста кај адвокатите

You must need to login..!

Опис

Македонија не е имуна на една професија врзана со судството која е под диоптрија на критичка обсервација – адвокатурата.

Адвокатот калкулира и на стратегија кога го води случајот и нормално мисли да даде правна помош на својот клиент. Доколку ме прашате за постапките пред Европскиот суд за човбекови права, јас се би направил да ги забрзам случаите.

За судските процеси и неефикасноста на судството најмалку треба да се бара одговорноста кај адвокатите.

Сметам дека адвокатот како професионалец треба да биде фокусиран на својата странка да и овозможи најквалитетна правна помош за да ги оствари своите права. Оттука воопшто не треба да биде дефокусиран што би мислела јавноста за тоа. Одоговорноста колку е ефикасен, обвинителот, судот, извршната власт е прашење кое не треба нас да ни се постави. Ние сме на онаа страна каде што ги застапуваме нашите клиенти.

Се што е дозволено согласно законот, ние може да го употребиме, изјави во Утрински брифиг адвокатот Петро Јанура на констатацијата дека адвокатите ги забавуваат процесите пред судовите и како се штитат од притисокот на јавноста.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

one + one =