Јанкуловски: Нема загрижувачка информација која би наложила прекин на наставата на УКИМ

You must need to login..!

Опис

Будно ја следиме ситуацијата во државата. Ние сме во постојан контакт со надлежните институции кои се задолжени да го третираат секој новозаболен со корона вирус.

Секоја промена благовремено ни се доставува. Во моментов нема загрижувачки информации кои би наложиле прекинување на наставата.

Денес се враќаат студенти од Италија. Презедовме активности. Ќе бидат во домашни услови.

Доколку понатаму се докаже дека се зголемува бројот на новозаболени тогаш ќе одлучиме што понатаму.

Сите патување во ризичните земји ќе бидат откажани. Онаму каде што ќе видиме дека наш студент се наоѓа во ризична земја веднаш се преземаат активности.

Редовните посети во Клиниките во Скопје се намалени или некаде прекинати. Се е во колерација со СЗО. Се преземаат превентивни чекори.

Совети во Студентските домови се дадени. Доколку се појави случај, па макар и обичен грип, да се изолира случајот и да се известат надлежните, изјави за Скопски агол на Утрински брифинг ректорот на УКИМ, Никола Јанкуловски.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

eleven + 3 =