Ѓорѓиева Антонијевиќ: Власта е најодговорна за борба против корупцијата – мешањето на владини претставници во судството е проблем кој трае со децении

You must need to login..!

Опис

-Индексот во нашата земја во однос на корупцијата покажува дека ние сме на 111 место од 180 земји.

-Тоа значи дека навистина е алармантно тоа што се случува кај нас. Има уште многу за работа мора сите заеднички да работиме, и ние како граѓани во нашата совест да сфатиме дека корупцијата не е добра, изјави за Утрински брифинг Сирма Ѓорѓиева Антонијевиќ, експерт за борба против корупција.

-Извештаите кои што се направени и голем број анализи укажуваат дека поткупот во Македонија се сфаќа како тоа да е нешто нормално.

-Голем број од граѓаните на овие анкети одговориле дека да подготвени се да дадат поткуп и дека тоа не е ништо страшно. Кај земјите кои што се веќе во ЕУ , кај нив е поразлична ваквата перцепција особено кај оние на Балканот.

-Владата не може да се тргне од одговорноста бидејќи таа е базата од каде треба да отпочне борбата со корупцијата.

-За да имаме успешна борба со корупцијата мора да имаме Влада која навистина ќе се бори со корупцијата, вели за УБ Сирма Ѓорѓиева Антонијевиќ, експерт за борба против корупција.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

11 + eleven =