Црни еко точки, колку чини нивно елиминирање и како до поздрава животна средина, разговор со проф. Стафилов

You must need to login..!

Опис

Многу строго е забрането користење на отпадни масла и воопшто хемиски отпад во индустријата или во уреди за загревање. Причината е што таков вид на отпадни материјали содржат многу токсични пред се прогански хемиски супстанци кои би се емитирале во животната средина и би предизвикале негативно влијание врз здравјето на луѓето. Такви материјали или треба посебно да се складираат или уништуват во специјални фабрики кои што последните децинии во Западна Европа се изградени, акде нивното соговрување е целосно зашитетено, изјави во Утрински брифинг проф. Трајче Стафилов.

Целиот разговор погледнете го во видеот

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

20 − seven =