Цветковска: 86 проценти од испитаничките изразија загриженост од влијанието на КОВИД 19 врз нивната работа

You must need to login..!

Опис

Цветковска: 86 проценти од испитаничките изразија загриженост од влијанието на КОВИД 19 Спроведовме телефонската анкета за потребите на програмата за парламентарна поддршка во која учествуваа 1.100 испитаници како национален репрезентативен примерок, а дополнително беа вклучени и 370 жени од неколку категории, односно фармери, земјоделки, сопственички на бизниси, ромки и млади претприемачки.

Причината за оваа анкета е всушност некако да ги допреме токму оние категории на жени кои ги споменав и сакавме буквално да добиеме подетални информации за нив особено во однос на влијанието на пандемијата од ковид вирусот врз нив, изјави за УБ програмската директорка на Националниот демократски институт, Александра Цветковска.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

16 − 7 =