🎥📞Цаца Николовска: Мора да се одреди датумот за денот на изборите, без оглед дали тоа му се допаѓало некому или не

image

You must need to login..!

Опис

Година ипол се бориме. Нема функционер кој што не е на власти во опозиција со кого не сме разговарале околу обезбедување на средствата кои што ги имавме во буџетпот. Но за одредени личности, како претседателот на Собранието, законот не е јасен и не може тие средства на ниеден начин да се префрлат на Советот за граѓански надзор, изјави за Утрински брифинг, судијката Маргарита Цаца Николовска.

Спорот е што наводно во Законот не постои одредба која што упатува дека финансиските средства можат преку Собрание да се префрлат на Советот, заради тоа што ние сме немале својство на правно лице. Морам да кажам дека не постои можност да се направи својство на правно лице мимо Собранието. А Собранието не признало, тоа е тело на Собранието. Не беа јасни тие аргументи. Уште еднаш повторувам, нема личност со кого не сме се сретнале, и кој не е запознаен и на кого не му е укажано на сите можности како би можеле да дојдеме до тие елементарни средства за функционирање. Ние имаме сертификати за државна тајна на највисоко ниво, а немаме место каде податоците може да ги трерираме, чуваме како државна тајна. А ниеден член не сака да ги чува тие документи дома, вели Николовска.

Околу денот за одржувањето на изборите, Николовска вели дека политичкиот консензус многу рестриктивно и формалистички го сфаќаме. Демократијата е во презентирање на различни мислења, но ако се следат законите, тогаш мора да се одреди датумот за денот на изборите, без оглед дали тоа му се допаѓало некому или не.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

20 − 3 =