Положани за УБ: Во Собранието седат импотентни политички преставници на Албанците

image

You must need to login..!

Опис

Во Собранието е доставена инцијатива за укинување на законот за лустрација. Партијата ДУИ го услови нивниот глас со обесштетување на политичките затвореници Албанци од времето на комунизмот.

– Ова е чиста политичка демагогија. ДУИ имаше можност да гласа и да предложи закон за обесштетување. Уште во 2000 собранието усвои еден закон потпирајќи се на член 60 од уставот за обесштетување на политичките затвореници кои се бореле за самобитноста на Македонија. Тие го гласаат и донесувањето на законот во 2002 година, така што ние сега со донесување на законот за правата на прогонуваните и затворените лица за идеите на македонскиот народ и неговата државност, за да се оствари овој закон донесен е и друг закон за пензиско и инвалидско осигурување, кои се основа на законот од 1993 година, така што ДУИ имаше можност неколку пати да интервенира овој закон да ги опфати Албанците. Ние имаме импотентни политички преставници во Собранието на Македонија, изјави Положани.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

eight − 7 =