Филипов: Ја знаевме нашата цел – ЕУ, но не предвидовме што не чека на тој пат

You must need to login..!

Опис

Очигледно дека беше изненадување моделот на проширувење на ЕУ. Бугарија доцна го најви ветото. Направивме договор во кој изгледа не се прецизираа работите. Не се предвидуваше и одлуката на бугарскиот парламент кој им ги врза рацете на извршните институции. Но тоа се случи, ние изгледа реалноста не ја сфативме најправилно. Ние ги знаевме нашите цели, но не можеше да предвидиме што не чека на тој пат, изјави во Утрински брифинг поранешниот амбасадор, дипломатот Ѓорѓи Ф