Трпевски: Можеби со она малку што ќе се пронајде и со сведоштвата на преживеаните ќе успееме да добиме слика за кобниот момент

You must need to login..!

Опис

Во Северна Македонија постапката за вршење увид за вакви незгоди е – прво се известува и и излегува Јавниот обвинител.. Тоје обврзан си закон да излезе на терен и да ја води истрагата и прибирањето на матерријалните докази.

Во вакви ситуации треба да бидат ангажирани вештаци и експерти од сите бранши кои би придонеле во расветлување на случајот.

Од квалитетот на собраните докази ќе зависи и текот на постапката во утврдување на одговорноста и причините за несреќата.

Изработката на вешт наод и мислење е комплексна работа и тука се опфаќаат сите фактори кои може д авлијаат на несреќата.

Во конкретниот случај најголем дел од доказите се уништени. Можеби со она малку што ќе се пронајде и со сведоштвата на преживеаните ќе успееме да добиме слика за кобниот момент, изјави за Утрински брифинг судскиот вештак за сообраќајни несреќи, Дејан Трпевски.

Целиот разговор погледенте го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

20 − 14 =