Сулејман: Македонија една од ретките држави која нема службени статистички бројки за новорегистрирани возила

You must need to login..!

Опис

Ние сме ново здружение, но членовите на ова здружение се луѓе кои долго време се бават со автомибилизам, автомобилска проблематика. Здруќени сме за да дадеме придонес кон сите процеси кои што се овдиваат во автомобилскиот свет – безбедност, екологија, едукација итн.. Целите се благородни. Се збори за безбедноста која за сите нас е од исклучителна важност, Агрон Сулејман, здружени Автомобилност.

Автомобилност е Организација во чија мисија една од целите е подобрување на сообраќајната култура и безбедноста на патиштата. Вчера имавме конструктивен состанок со министерот Оливер Спасовски со кого разговаравме за унапредување на безбедноста во сообраќајот. МВР неколку месеци спроведува акција на зголемено присуство на полициски службеници на терен што очигледно дава резултати. Со таа активност потполно се сложуваме, но безбедноста никогаш не е доволна и има простор а работа и делување, вели Сулејман.

Трендот на намалување на сообраќајни несреќи не е започнат од пандемијата. Трендот е започнат во 2019, значи пред пандемијата. Последните три години имаме намалување на сообраќајните несреќи, што значи и намалување на починати и повредени.

Ова е убав тренд кој што треба да се задржи и ќе кажам дека клучен фактор е зголеменото присуство на сообраќајната полиција на терен, кое доведува до намалување на сообраќајните несреќи.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

twenty − four =