Цените на становите се високи можеби и поради картелско однесување

You must need to login..!

Опис

Периодот на ковид и економската криза за разлика од други земји многу подобро ја поминавме, со оглед дека ваква криза од вакви размери не сме виделе и секако дека има и последици. Точно е дека очекувањата на сите нас се поголеми, дека стапката на животниот раст побрзо ќе се движи. Сепак последните податоци се фантастични, ние во моментов немаме потреба од задолжувања, вели за УБ вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи.

-Мислам дека изјавата дека граѓаните не треба да се грижат за растот на цените беше дадена во друг контекст извадена парцијално. Јас тогаш споменав и за нивото на инфлација, растот на платите и низа други мерки кои владата ги има предвид да ги спроведе во наредниот периот.

Имајќи го сето тоа предвид изјавив дека граѓаните не треба да се грижат за растот на цените бидејќи државата е тука да креира мерки за да помогне. Периодот на ковид и економската криза за разлика од други земји многу подобро ја поминавме, со оглед дека ваква криза од вакви размери не сме виделе и секако дека има и последици.

Точно е дека очекувањата на сите нас се поголеми, дека стапката на животниот раст поврзо ќе се искачува. Ние овој период на ковид го почнавме развојот на националната стратегија во наредните 20 години бидејќи не можеме да знаеме како понатаму може да се движи состојбата со оваа пандемија, вели за УБ вицепремиерот за економски прашања, Фатмир Битиќи.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

sixteen + 1 =