Стратегија за развој и успех – како „Актива“ менаџира во светскиот пазар

You must need to login..!

Опис

-„Актива“ од една домашна компанија која што беше фокусирана само на домашниот пазар, успеа во овие 20 години да направи сопствена стратегија и долгорочен план кој на крај резултира со, пред сѐ со изнаоѓање на сратешки партнери каде што ќе може да ги пласира своите производи навор од нашите граници, а со тоа ќе се овозможи континуиран развој на компанијата, изјави за Утрински брифинг Зоран Илиевски, сопственик на „Актива“ и менаџер за развој.

-Еден од тие моменти е поврзување со компании со надворешни компании.

-Целта ни е со Германската стопанска комора е преку дуалното образование е да имаме подобро обучени работници, а со тоа и зголемена продуктивност. Вториот момент е консултантските услуги кои Германската стопанска комора може да ги дава и во правен и во економски дел, а посебно во економскиот дел е етаблирање и поставување на мапата на поврзување на линкот на „Актива“ со сите компании кои се обратиле во Германската стопанска комора .

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

19 + six =