Стојановски: Носители на одлуки да се поттикнат да влезат во 21 век и да помогнат целото општество да ги осети придобивките од дигитализацијата

You must need to login..!

Опис

-Многу е коплицирана ситуацијата, бидејќи гледаме дека технолошкиот напредок влече и си функционира без разлика дали кај нас во општеството има спремност да се следи тоа, па дури и на некој начин да се антиципира, да се предвиди во која насока ќе оди со цел соодветно да се подготви населението за она што ни седува во овој 21 век, изјави за Утрински брифинг Филип Стојановски од Метаморфозис.

-Веќе сме длабоко навлезени што можеби пред 30 години го викаме после 2000-та – еден свет во кој што очекувавме дека ќе има огромно влијание на новите технологии кои што тогаш појавуваа. Па дури и претходно и во научната фантастика и футурологијата се очекуваа големи промени, додава Стојановски.

-Мора да се регулира прашањето со криптовалутите. Веќе сме навлезени во тој процес, бидејќи како земја мора да се усогласиме со законските и рамките на јавни политики кои што се важечки во ЕУ, вели Стојановски.

Целиот разговор погледенте го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

14 + nine =