Стартап е шанса за креативните потенцијали на младите

You must need to login..!

Опис

Стартап заедницата во македонија е тема која треба почесто да ја третираме во земјава… Деновиве е формиран совет на стартап кој деновиве излезе со препораки е да се формира државен инвестициски фонд кој ќе овозможи финансиски средства како стимулации за претприемаштвото и развојот на идеите…

Последниве неколку години се поголем е интересот за стартап заедницата, зголемен е интересот за инвестирање во овие иновативни бизниси кои што развиваат технологии… Од таму и државата да реагира со креирање на државен фонд односно креирање на фонд кој што би требало да одговори на побарувањето и на пополнувањето на таа дупка која што постои во финансирањето на бизниси кои што се во рана фаза, а имаат голем потенциојал за раст…

Можам да кажам дека очекувавме дека ова требаше многу порано да се случи како заедница да може да се најави фонд дека ќе се креира за овој регион затоа што сега располагаме само со еден фонд кој што е инициран за Македонија, малку ангели инвеститори, фондот за иновации вбризга средства но приватниот капитал сакаме да биде двигател… Од таму и овој фонд ќе биде некој вид на хибриден фонд, така се најавува, но најавите се едно ќе видиме на крајот како ќе испаднат но ветува многу во делот на пополнување дупка за стартапите кои што тоа го бараат, вели за УБ Игор Маџов, лидер на Стартап Македонија…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

4 × 3 =