Спроведувањето на кодексот за етичко однесување на пратениците во Собранието, разговор со пратеникот Каевски

You must need to login..!

Опис

Кодексот на однесување на пратениците во Собранието е донесен во 2018 година и тој е во насока да го подигне дигнитетот на функцијата пратеник во Собранието на Република Северна Македонија.

Во минатото имавме голем број случаи каде буквално се наруши нивото на дискусија, често гледавме, слушавме навреди на пратеници кон одредени групи на различни етникуми, различни политички партии и тоа не е пример кој што треба да се гледа во Собранието.

Токму Советот на Европа и наложи на нашата држава на нашето Собрание да го донесе овој кодекс со кој што секој пратеник ќе се обврзи за пристојно однесување како и другите одредби кои произлегуваат од кодексот кој што дополнително ќе превенирет во делот на спречување на корупција, непотизам кај пратениците…, вели за УБ заменик – претседателот на комисијата за мандатно – деловнички и имунитетни прашања, Дарко Каевски.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

4 + two =