Сирија пред конфликт или конечен мир?

You must need to login..!

Опис

За нас балканците Блискот исток секогаш бил далечен. Дали затоа што чувствуваме европски егоцентризам или сме преокупирани со сопствените проблеми. Но одвреме-навреме последиците од тоа што се случува таму, како што бече големата бегалска криза, кога еден милион бегалци од Сирија и опкружувањето поминаа низ Блаканот. Во делови од Балканот се уште има остатоци од овој проблем.

Борбите во Сирија повторно се актуелизираат, што на некој начин може да доведе до бегалска криза и наше е да предупредиме и да ги испатаме можностите од таквиот расплет на настаните.

Што се случува во Сирија и дали владините сили ја враќаат територијата во свој посед – што значи тоа – се стабилизираат работите, близу ли е крајот на таа криза или повторно се разгорува?

На овие теми во „Седма сила“ со Љубиша Николовски дискутираа новинарите Дејан Андоновиќ и Драган Милосављевиќ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

seventeen + 6 =