Случајот Таргет – Тврдина, анализа со новинарот Лука Андреев

You must need to login..!

Опис

Обвинителителите презентираа прилично уверливи завршни зборови во случајот Таргет-Тврдина. Имаше интересни моменти да се слушаат – начинот на вадење на разговорите, среќавањата во град, како биле на готовс да ги уништат, откриени се локациите од каде се случувало тоа. Едната локација е карши гимназијата Јосип Броз – Тито, поранешните канцеларии кај Агенцијата за исселеништво, простории кај средното музичко, зграда кај новата железничка, изјави во Утрински брифинг Лука Андреев, новинар на „Слободен печат“.

Обвинтетите и нивната одбрана веројатно очекуваа ваков исход – обвинителството побара максимални казни. Одбраната сака да го оддолжи процесот, односно нивините зборови да не бидат на 19.02.2021, се спомнуваат некакви игри, но тоа судот нема да го дозволи. На моменти се презентираа голем број на вештачења. Интересно е што освен политичира, прислушувани се и бизнисмени, па така имало јавна набавка во државна институција, понудени се одредени суми, но тој разговор е прислушуван, па друга фирма понудила пониска цена, што е класичен пример за тоа како сето ова влијаело и врз бизнис заедницата, вели Андреев.

Целата анализа можете да ја погледнете во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

11 − 4 =