Скопски агол: Општина Бутел добива Поликлиника

You must need to login..!

Опис

Владата одлучи да се гради нова поликлиника во општина Бутел. Ние сме единствена општина што нема поликлиника. Амбулантата изградена во 1964 година не е доволен сервис за потребите на општината. Секоја година се зголемува бројот на жителите.

Поликлиниката во целост ќе биде сервисирана од владата и се надевам дека за брзо време почнуваме со градбата како значен фактор за жителите на Бутел. Се надевам дека брзо ќе се изгради, средствата ги имаме.

Во меѓувреме со Министерствот за здравство разговараме за опциите каде додека се гради поиклиниката би се лекувале и прегледувале граѓаните, изјави Велимир Смилевски, градоначалник на општина Бутел.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

2 × 5 =