Скопски агол: Алармантно – продолжува палењето контејнери во главниот град

You must need to login..!

Опис

Не можеме да одговориме кои се причините за палањето на контејнерите и кантите за отпад, бидејќи не ги знаеме сторителите и шти ги наведува на ваков чин. Од почетокот на 2020 се запалени 17 садови за одлагање на отпадот што е многу црн биланс. Во 2019 се запалени точно 117 контејнери.

Вкупната штета над 1,5 милиони денари кои ги претрпе претпријатието, изјави Ана Марија Бранѓолица, портпарол на Комуналното претпријатие Јавна хигиена, во врска со сериозен и негативен тренд на палење на контејнери во главниот град.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

2 × four =