Силјановска – Давкова: Европското семејство не остави на милост и немилост на соседите

You must need to login..!

Опис

Одговорот во поглед на почетокот на преговорите не би смеело да се носи во главните градови на нашите соседи, туку се знае каде треба, во седиштето на ЕУ според предвидената процедура.

Во Копенхагеншките критериуми нема вакво нешто, но таканаречената синтагма добрососедски односи вешто се користи. Европското семејство кое е засновано или вели дека е засновано на вредности кои се персонифицирани во мотото дека е тоа единство на различностиа не на сличности не препушти на милост и немилост на соседите… Но не ме чуди ова што се случува зошто кога од Република Македонија, што значи државата Македонија, а не географска Македонија, не историска Македонија, не етнографска Македонија ќе се трансформирате во Република Северна Македонија тогаш ќе станете географија… Во географијата има и север и запад и исток и ова што се случува вопшто не е случајно на обичните граѓани ЕУ им изгледа како да го чекате Годо, но оваа приказна нема да остане само во однос на нас балканската туку сите знаеме дека ќе се прошири, секој член потоа ќе му го прави на следниот кандидат, наместо да го поддржува ќе го условува, изјави за УБ пратеничката од ВМРО – ДПМНЕ, Гордана Силјановска – Давкова.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

14 − 9 =