„Седма сила“: Помалите етнички заедници нивните политички партии – колку се значајни и како дејствуваат

You must need to login..!

Опис
На македонската политичка сцена постојат над 60 политички партии. Од нив добар дел припаѓаат на етничките заедници и сите заедно го збогатуваат демократскиот политички плурализам во земјата.

Помалите етнички заедници и нивните политички партии – колку се значајни и како дејствуваат во коалиција а како сами.

На оваа тема во „Седма сила“ дебатираа новинарите Весна Велкова, Ненад Јовановиќ и Александра Мицоска – Митевска.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

1 + 13 =