Сатиричарот Ангеловски во УБ: „Бракот ми виси во воздух – се обеси жена ми“

You must need to login..!

Опис

Почнав во „Остен“. таму имаше рубрики за афоризми и затира. Имаше конкурс, испратив афоризми и ми ги објавија, па и рубрика ми доделија.

Продолжив по фестивали, каде освоив многу награди. Влегов во сатирата преку афоризмите, почнав по драми и тв емисии.

Сега е помал просторот но човек ако е упорен има можност да најде каде да пишува. Не е сјајно, но може да се најде простор. На твитер ретко објавувам.

Во принцип сатирата има црвена линија која не треба да се премине. Некогаш на Твитер оди и под таа црвена линија на навреда.

Модерната сатира треба да е послободна од претходно. Знам дека нема доволно простор и се ограничува слободата, изјави Марјан Ангеловски, писател на сатира.

Дел од сатиричните коментари на Ангеловски:

„Бракот ми виси во воздух. се обеси жена ми“

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

20 − 16 =