Сарамандов: Урбанизам, стратегија за туризам, екологија, млади и спорт – столбови за успешна Гевгелија

You must need to login..!

Опис

Евидентно е дека во овие четири години кога со општината менаџира градоначалникот Сашко Поцков, Гевгелија стагнира во својот развој. Од програмата во 2017 година Поцков не реализираше ниту еден капитален проект и во овој мандат тој ќе остане запаметен како градоначалник во чие време се отселиле околу 1.550 млади луѓе и фамилии од општината, изјави за Утрински брифинг, Андон Сарамандов, кандидат за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ.

-Ниту еден од ветените проекти Поцков не ни ги започна, единствено ги реализираше проектите кои беа започнати во време на ВМРО-ДПМНЕ, кои имаа целосна проектна документација и финансиска конструкција, додава Сарамандов.

-Гевгелија има компаративни предности како град низ кој поминува автопатот Е-75, железницата, коридорот 10, има прекрасна местоположба. За да започне повторно Гевгелија да се развива, потребно е да се започне со реализација на капитални проекти.

-Најголем проблем според мене зошто Гевгелија не се развива овие четири години е недонесувањето на урбанистички планови. Поцков донесе само еден урбанистички план за централното градско подрачје, додава Сарамандов.

-Мојата програма се базира на четири столба – урбанизам, стратегија за туризам, екологија и зелени површини и млади и спорт.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

16 + 6 =