Речица: Акцискиот план ќе придонесе за приближување и отворање на Собранието кон граѓаните

You must need to login..!

Опис

Нашата анкета за јавното мислење на граѓаните укажува дека за голем дел од нив Собранието е затворено. Дел поради неинформираноста како може да учествуваат во неговото работење, а дел поради тоа што воопшто не се ни обиделе да учествуваат.

Токму акцискиот план за 2021 – 2023 година се однесува на отвореност и транспарентност на Собранието, а тоа значи вклучување и учество на граѓаните во работата на Собранието и очекуваме активностите кои ќе се спроведуваат од овој акциски план следните две години да го променат ваквото мислење на граѓаните но и суштински Собранието да стане поотворено за нив, вели за Утрински брифинг Влора Речица, раководител на Центарот на парламентарна поддршка и демократизација – ИДСЦС.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

four × three =