Рафајловски за УБ: Државата да ја остави бизниз заедницата на мир

You must need to login..!

Опис

Професорот Горан Рафајловски, консултант, стопанственик и повеќе години на раководни коморски функции, за Утрински брифинг вели дека овие избори ќе го чинат бизнисот многу.

– Замислете во една Германија бизнисот да не знае дали е лево или десно. Морам да ви кажам дека за жал во Македонија има мног малку бизнис а многу политика. Уште пред 12 години барав државата да се занимава исклучиво со она што треба. Инфраструктура, земјоделие и образование и да ја остави бизнис заедницата на мир. Имаме смешно-страшна ситуација, подигнуваме фирми на неверојатно ниво и после ги уништуваме. Ниту една наредна бизнис консталација поддржана од политичка партија не собрала до сега храброст да му каже на постоечкиот бизнис кој е силен дека ќе му го купи бизнисот и ќе продолжи да работи – напротив ќе го уништи до крај, вели Рафајловски.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

6 + 4 =