🎥 📞 Радевски: Пандемијата не не фати неподготвени – „Штуловиот“ универзитет рамо до рамо со универзитетите во Европа

image

You must need to login..!

Опис

Ние сме веќе втора година со он-лајн учење. Така што пандемијата не не изненади. Од 2015 година сме коорпоративни корисници на Google училница. Со гордост истакнуваме дека 3 часа по донесувањето на мерките на владата излеговме со инструкции до секој член на академскиот кадар за тоа што од утре треба да почнат да прават, изјави за Утрински брифинг, професорот Владимир Радевски, проректор за академско планирање и дигитализација на Унививерзитетот на Југоисточна Европа.

За нас не беше тоа некој посебен, голем предизвик, од проста причина што бевме подготовени. Сега сме во 100% функционалност со он-лајн предавањата, додаде Радевски.

Следејќи ги искуствата, можам да кажам дека предизвиците се исти секаде, но ова покажа дека способноста на критичниот праг на број на академски кадар кој што ќе се зафати со предизвикот, ќе пронајде решенија, ќе имплементира и во тој домен „Штулов“ може да се носи со многу понапредни Универзитети во Европа, изјави професорот Владимир Радевски, проректор за академско планирање и дигитализација на Унививерзитетот на Југоисточна Европа.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

fifteen + 13 =