Работното место – одлична локација каде можеме да го подобриме здравјето на вработениот, разговор со Д-р Митов

You must need to login..!

Опис

Според сите статистики кои ги имаме во изминатите две децении се испоставува дека работното место и тоа како било една одлична локација каде можеме да го подобриме здравјето на вработениот. Во тие осум часа на ден, ако барем еден мал дел се инвестира во здравјето на раотениот секако дека ќе даде резултати. Се испоставува дека во таа спрега на интереси сечие добро е сите да добијат – и одговорот е Да, здравјето на поединците на работното место и тоа како може да се подобри, изјави во Утрински брифинг Д-р Александар Митов.

Трендот почна со фокусирање на физичкот здравјке – добра храна, физичка активност, но за многу брзо време се иувиде дека компаниите испуштаат многу доколку не го инвестираат вниманието, односно во делот на менталното здравје.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

9 − two =