Рабаџиевска – Наумовска: парламентарното мнозинство и коалицијата се стабилни

You must need to login..!

Опис

Продолжувањето на разгледувањето на денешните точки во собранието не е поради необезбедување на неопходно мнозинство туку истите не беа разгледани претходно во матичните комисии. Дел од вината за неразгледување на овие точки ја лоцирам кај опозицијата односно кај нивните претседатели на комисии кои што не ги закажувале навремено комисиите или ги одлагале за да не может навреме да бидат разгледувани. Затоа токму денеска кога се завршени собраниските комисии точките се најдоа на расправа на пленарна седница.

Паралелно ние ги слушаме сите шпекулации за прегрупирање, преструктуирање но сето тоа е политички маркетинг од страната на опозицијата, но тоа прашање за предвремени парламентарни избори е апсолвирано, и парламентарното мнозинство и владината коалиција се стабилни и функционални и работат кон реализација на идејните програми, вели за УБ пратеничката од редовите на СДСМ, Бети Рабаџиевска Наумовска.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

2 + sixteen =