Проф. Џидров: Пандемијата не предизвика – Универзитетите мора да ги прифатат предизвиците на новото време

You must need to login..!

Опис

Пред 14 години кога почна Универзитетот „Гоце Делчев“, веднаш се почна со развивање на наши алатки за онлајн работење. Визијата која од почетокот ја имаше раковдството на Универзитетот придонесе Универзитот во 2020 да биде спремен за пандемија. Беа развиени системи за е-учење, е-библиотека, тука е и електорнскиот индекс. Сите активности може онлајн да се извршуваат. Овие алатки се развиваат, не е важно само да ги имате, туку и професорите и судентите да ги користат, изјави во Утрински брифинг проф. Мишко Џидров, проректор на УГД.

Технологијата се развива многу брзо. Мора и универзитетите да ги прифатат предизвиците на новото време. Целиот Универзитет мора многу полесно да ги прифаќа овие нови технологии. Ситуацијата покажа дека мора многу да се движиме. Пандемијата не предизвика и тоа мора да се направи.

Целиот разговор погледнете го видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

ten − two =