Проф. Трајковиќ: Дигитализацијата е канал за комуникација – отвора океан на можности кој треба да се искористи

You must need to login..!

Опис

-Секогаш е добро да се поставуваат големи цели… И ова што сега се најавува најверојатно ќе се трансформира но за некој век може ќе биде и дел од човештвото односно чипирање.

-Мислам дека без нови вредности човештвото не може да се развива. Дали доа е развојот на вештачката интелигенција, и дали универзитетите ќе се менуваат оставаме на времето но мислам дека покритички треба да се поставуваат…

-Сметам дека децата треба да бидат љубопитни а не постојано да повторуваат факти… Она што гледам во моментов се студенти кои се лесно подложни на замката на лажните вести затоа што тие се врзани со некаков конфлинкт.

-За жал науката, образованието не е спакувано во таква обланда што пак е прилично интересно во однос на ширењето на дезинформациите.

-Дигитализацијата не е ништо друго, туку канал преку кој компаниите може да комуницираат со крајните корисници, во насока на подобрување на процесот и тоа треба да се искористи за подобрување на чекорите во насока на новите предизвици…

-ФИНКИ има прилично голем филтер кој што обезбедува тие што ќе завршат на крајот да добијат диплома која ќе биде сертификат на знаење… Мислам дека воведовме принципи на работа кои до ден денес ги негуваме, како практична работа и поврзување со компаниите, вели за УБ професорот Владимир Трајковиќ.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

five × three =