Проф.Наков: Локалните смени не може да бидат мотив за нови партиски возови во општинската администрација и јавните претпријатија

You must need to login..!

Опис

-Прашањето за квалитетот на менаџурањето на големите корпорации е поврзано со зголемувањето и имплементирањето на апликативните знаења. Патеката на развој, на вработените и менаџерите треба да подразбира следење на конкурентноста и постојан развој, изјави за Утрински брифинг Проф. Леонид Наков.

-Нашата намера треба да биде да ги инкорпорираме сите елементи во нивниот развој, сертификација на нивото на нивниот развој. Постои едно златно правило во односот на администарцијата. Мора да изградат потенцијал на партнерски односи на долгорочна основа со нивните соработници и корисници.

-Кога ќе ги отвориме економските поглавја една од најважните ќе биде реформата на државната и јавната администрација

-Она што е видливо едека процесот на трансформација на администрацијата мора да биде контролиран, изјави за УБ проф. Леонид Наков.

Целиот разговор погледенте го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

5 × one =