Проф. Кадиевска Војновиќ: Имаме погубна политика кај странските инвестиции

You must need to login..!

Опис

-Министереството за финансии ја ревидираше проекцијата, имаме надолна корекција на растот на БОП. Сега двете институции кои треба да обезбедат некаква слика за економијата гравитираат околу три проценти, изјави во Утрински брифинг проф. Маја Кадиевска Војновиќ.

Кадиевска Војновиќ смета дека оваа година е тешко ние како држава да забележиме раст.

-Она што е значајно, а мислам ќе влијае, е дека нема да имаме странски инвестиции. Имаме погубна политика кај странските инвестиции еден подолг временски период. Она се што влегува како странска инвестиција е всушност реинвестирана добивка или меѓу-компаниско задолжување меѓу постоечки капацитети, додава Кадиевска Војновиќ.

Анализата погледнете ја во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

four − four =