Проф. Билјана Бауер од Фармацевтскиот факултет е меѓу 2 отсто најцитирани научници на светот

You must need to login..!

Опис

Билјана Бауер, универзитетска професорка од Факултетот за фармација на УКИМ, е еден од најцитираните научници од земјава. Според Унивезитетот Стенфорд, проф. Бауер е меѓу оние 2 отсто научници најцитирани во светот.

-Од 1989 година сум на Фармацевтскиот факултет и ова е резултат од мојот целокупен труд и работа. Моите трудови се од областа на храната. Во времето кога јас влегов на факултет немаше компјутери туку се одеше во библиотеки и сѐ беше на хартија. Читавме апстракти, а трудовите ги порачувавме и беа многу скапи, вели проф. Бауер.

На Гугл Сколаршип трудовите на Бауер се наведени на дури единаесет страници.

Проследете го целиот разговор во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

sixteen − 2 =