Проект „Биди ин биди инклузивен биди инклудиран“

You must need to login..!

Опис

Подобрување на можностите за образование на децата со попреченост и развој на инклузивен несегрегиран потсистем на основно образование, кој е отворен за сите и обезбедува висококвалитетна настава и осмислени можности за учење на сите ученици со попреченост.

Ова е крајната цел на проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ кој е финансиран од Европската Унија, а го спроведува Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“.

На оваа тема во продолжение разговараме со Елена Мишиќ која е раководител на овој проект.

Разговорот погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

five + seven =